utav den arabisk-andalusiska
snabbgjorda Gazpachosoppan finnes en uppsjö utav varianter, det är bara att
leta samt prova sig fram, både till smak, og form. Soppan är en kallsoppa, men
blir varm beroendes på hvilken mängd chili man mixar i, ju mer chili ju gladare
blir man att övrig soppa är kall.
Till detta nedan recept
behöves runt:
5 tomater
1 röd paprika
1 gurka
1 ½ gul lök
en knippe persilja
2 röda chili
4-6 vitlöksklyftor
6 matskedar olivolja
3 matskedar vinäger
2 deciliter vatten
salt, vatten et brödkrutonger
mixa tomater, paprika, gurka,
lök, persilja samt chilin, pressa i vitlöken, blanda ned oljan og vinäger, späd
med vattnet og salta o peppra en del.
Sätt in soppan i kylskåpet en
tre timmar, så är den klar.
Det är gott om man gnider in
ett stekjärn med ituskuren vitlök för att därpå rosta brödkrutongerna i
olivolja, krutongerna skall sedan på bordet tillsättas soppan i tallriken
precis innan man äter så de inte hinner uppmjukas för mycket.
Som tillägg till denna soppa
kunne man exempelvis äta uppskuren baguette, antingen i rostad crostiniform,
eller rå, med upplagd röd pesto og basilikablad uppenpå.
Ypperligt gott.
~
Nessun commento:
Posta un commento