Behöves:
500 gram gråsejfilé
1 deciliter ströbröd
1 kruka basilika
4 vitlöksklyftor
50 gram smör
500 gram större potatis, som
skalas
4 deciliter vatten
3 matskedar grönsaksfond
2 deciliter vitt vin
200 gram hackade blandade
oliver
2 paket saffran
1 apelsin, saften og skalet
1 citron, saften og skalet
4 stjärnanis
½ matsked sambal oelek
1 röd paprika, tärnad
1 gul paprika, tärnad
2 matskedar olivolja
salt og peppar
Tillagning:
• sätt ugnen på 175°, skär
sejen i portionsbitar. Mixa ströbrödet, 75 % utav krukan basilika samt vitlöken
så att det blivandes ett grönt ströbröd. Salta et peppra fisken rikligt, smörj
en ugnsplåt og panera fiskbitarna rikligt i ströbrödet, ströbröd som bliver
över inknådas o pålägges på fiskbitarna, fördela även det fasta smöret på
sejbitarna og baka fisken i ugn under cirka tio minuter.
• Koka potatisen i saltat
vatten under 5 minuter. Koka upp vatten, fond samt vinet i en kastrull og
tillsätt resterande ingredienser, klyv de stora potatisarna samt ilägg dessa
med, låt sjuda under 10 minuter.
• Avhäll vätskan och servera,
där resterande färska basilikablad upplägges på för dekoration samt
smakupphöjning.
~
Nessun commento:
Posta un commento