sabato 17 settembre 2016

Basilikapanerad gråsejfilé


Behöves:
500 gram gråsejfilé
1 deciliter ströbröd
1 kruka basilika
4 vitlöksklyftor
50 gram smör
500 gram större potatis, som skalas
4 deciliter vatten
3 matskedar grönsaksfond
2 deciliter vitt vin
200 gram hackade blandade oliver
2 paket saffran
1 apelsin, saften og skalet
1 citron, saften og skalet
4 stjärnanis
½ matsked sambal oelek
1 röd paprika, tärnad
1 gul paprika, tärnad
2 matskedar olivolja
salt og peppar


Tillagning:
• sätt ugnen på 175°, skär sejen i portionsbitar. Mixa ströbrödet, 75 % utav krukan basilika samt vitlöken så att det blivandes ett grönt ströbröd. Salta et peppra fisken rikligt, smörj en ugnsplåt og panera fiskbitarna rikligt i ströbrödet, ströbröd som bliver över inknådas o pålägges på fiskbitarna, fördela även det fasta smöret på sejbitarna og baka fisken i ugn under cirka tio minuter.
• Koka potatisen i saltat vatten under 5 minuter. Koka upp vatten, fond samt vinet i en kastrull og tillsätt resterande ingredienser, klyv de stora potatisarna samt ilägg dessa med, låt sjuda under 10 minuter.
• Avhäll vätskan och servera, där resterande färska basilikablad upplägges på för dekoration samt smakupphöjning.













~

Nessun commento: