mercoledì 1 giugno 2016

Fänkåls- och cashewwok


1 mindre fänkål
1 medelstor morot
1 rödlök
1 purjolök
1 deciliter cashewnötter
1 burk salsa
½ broccoli
½ deciliter tamari

2 deciliter norditalienskt rött råris
1 deciliter färska mungbönsgroddar
1 deciliter tahinidressing

• Skala og strimla fänkål, broccoli, morot, rödlök og purjolök.
• Hetta upp salsan i en wokpanna og fräs grönsakerna några minuter utefter behag.
• Dra grönsakerna åt sidan i wokpannan läggandes i cashwenötterna för snabb rostning.
• Häll i tamarin og blanda allt.
• Servera med det kokta riset, färska groddar samt tahinidressing.




~

för salsan behöves:

8-10 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
1 tesked havssalt
en rejäl bit ingefära
rivet skal från två citroner

3/4 olivolja
1/4 rostad sesamolja

• Skala og finhacka vitlöken, ingefäran samt chilin.
• Lägg allt samt citronskal og havsalten i en glasburk.
• Fyll på med oljorna og låt det stå en stund, håller i kyl upp till en vecka.


~


för tahinidressingen behöves:

4 vitlöksklyftor
½ deciliter tahini
½ deciliter vatten
½ deciliter pressad citron
½ deciliter olivolja
1 matsked tamari
1 tesked rivet citronskal
½ tesked havssalt


• Mixa allt till en slät dressing.















~

Nessun commento:

Posta un commento