1 mindre fänkål
1 medelstor morot
1 rödlök
1 purjolök
1 deciliter cashewnötter
1 burk salsa
½ broccoli
½ deciliter tamari
2 deciliter norditalienskt rött
råris
1 deciliter färska mungbönsgroddar
1 deciliter tahinidressing
• Skala og strimla fänkål,
broccoli, morot, rödlök og purjolök.
• Hetta upp salsan i en wokpanna
og fräs grönsakerna några minuter utefter behag.
• Dra grönsakerna åt sidan i
wokpannan läggandes i cashwenötterna för snabb rostning.
• Häll i tamarin og blanda allt.
• Servera med det kokta riset,
färska groddar samt tahinidressing.
~
för salsan behöves:
8-10 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
1 tesked havssalt
en rejäl bit ingefära
rivet skal från två citroner
3/4 olivolja
1/4 rostad sesamolja
• Skala og finhacka vitlöken,
ingefäran samt chilin.
• Lägg allt samt citronskal og
havsalten i en glasburk.
• Fyll på med oljorna og låt det
stå en stund, håller i kyl upp till en vecka.
~
för tahinidressingen behöves:
4 vitlöksklyftor
½ deciliter tahini
½ deciliter vatten
½ deciliter pressad citron
½ deciliter olivolja
1 matsked tamari
1 tesked rivet citronskal
½ tesked havssalt
• Mixa allt till en slät
dressing.
~
Nessun commento:
Posta un commento