martedì 21 marzo 2017

Gnocchi allo zafferano


500 gram mjölig potatis
150 gram vetemjöl
100 gram pancetta
1 ägg
2 påsar saffran
2 matskedar parmesan
2 matskedar vatten
1 matsked smör
salt


• Skala o koka potatisen mjuk för att sedan pressan den og låt svalna sen. Blanda med mjöl, salt samt ägg, lös upp saffranet i ljummet vatten og häll i samt tillsätt parmesanen varpå sörjan framarbetas till varandes en smidig deg. Forma då det till smala rullar på mjölat bakbord där dessa rullar sedan delas i runt 2 centimeter långa bitar.
• Lägg gnocchin i sjudande lättsaltat vatten låtandes det sjuda i ytterligare runt 5 minuter efter att gnocchin flutit upp till ytan. Tag då upp gnocchin med hålslev låtandes dem rinna av på hushållspapper.
• Stek härefter gnocchin i olja samt smör så att den blir frasig på utsidan, tag härefter av ånyo låtandes rinna av.
• Skär upp pancettan i mindre delar fräsandes upp i samma fett.
• Lägg upp salladen på upplägningsfat med gnocchi samt pancetta ovanpå.


Ätes som förrätt, tillbehör eller som mindre vardagsmat.












~

Nessun commento: