500 gram mjölig potatis
150 gram vetemjöl
100 gram pancetta
1 ägg
2 påsar saffran
2 matskedar parmesan
2 matskedar vatten
1 matsked smör
salt
• Skala o koka potatisen mjuk för att sedan pressan den og
låt svalna sen. Blanda med mjöl, salt samt ägg, lös upp saffranet i ljummet
vatten og häll i samt tillsätt parmesanen varpå sörjan framarbetas till
varandes en smidig deg. Forma då det till smala rullar på mjölat bakbord där
dessa rullar sedan delas i runt 2 centimeter långa bitar.
• Lägg gnocchin i sjudande lättsaltat vatten låtandes det
sjuda i ytterligare runt 5 minuter efter att gnocchin flutit upp till ytan. Tag
då upp gnocchin med hålslev låtandes dem rinna av på hushållspapper.
• Stek härefter gnocchin i olja samt smör så att den blir
frasig på utsidan, tag härefter av ånyo låtandes rinna av.
• Skär upp pancettan i mindre delar fräsandes upp i samma
fett.
• Lägg upp salladen på upplägningsfat med gnocchi samt
pancetta ovanpå.
Ätes som förrätt, tillbehör eller som mindre vardagsmat.
~
Nessun commento:
Posta un commento