för soppan:
• 800 gram sparris
• 1 gul lök
• några vitlöksklyftor
• 2 deciliter vitt vin
• 5 deciliter vatten
• två matskedar grönsaksfond
• 100 gram färsk bladspenat
• 3 deciliter vispgrädde
• salt og svartpeppar
till Getoststrudlar:
• 120 gram chèvreost med kant
• 2 deciliter rivet färskt
vitt bröd
• 4 ark filodeg
• smält smör
• 4 skivor alrökt skinka
• 8 sparrisar
• sesamfrön, solrosfrön,
pumpakärnor og havssalt
• Börja med att påsätta ugnen
på 220 grader. Skölj härefter av sparrisen varefter de hårda nedersta bitarna
avskäres, åtta utav de finaste sparrisarna tages för getoststrudlen, dessa åtta
skall kokas upp varefter de kunne spolas med avkyllande vatten, torkandes i sin
framlidna väntan. Resterande sparris skulle istället skäras upp i runt två
centimeter stora bitar.
• Grovhacka löken og
vitlöken, fräs detta i smör i en medelstor kastrull, när detta kännes gjort
påläggs sparrisbitarna samt varefter vinet, vattnet og fonden påhälles. Detta
skulle koka under runt tio minuter framtills sparrisen äro mjuk. När detta är
gjort tillsätts spenaten samt grädden varefter allt skall mixas intill släthet,
saltning samt peppring sker då likaså.
• Getosten skall smulas og
beblandas med det rivna brödet. Filodegsarken skola delas på hälften samt
påpenslas med smält smör, skinkskivorna skola halveras og påäggas på varje
arkdel, även getoströran fördelas läggandes uppenpå varefter en sparris likaväl
därlägges. Arken skolandes då ihoprullas för att läggas på en plåt med
bakplåtspapper, ytterligare smör påpenslas ovansidan utav rullarna varpå fröna,
kärnorna et havssaltet strös uppenpå. Strudlarna skola bakas under runt 10
minuter i ugnen framtills de erhuldit gyllene färg.
• Soppan serveras med
getoststrudlarna intill. Vitt vin i glaset därtill.
~
Nessun commento:
Posta un commento