sabato 3 dicembre 2016

Sparrissoppa med getoststrudel - Recept


för soppan:
• 800 gram sparris
• 1 gul lök
• några vitlöksklyftor
• 2 deciliter vitt vin
• 5 deciliter vatten
• två matskedar grönsaksfond
• 100 gram färsk bladspenat
• 3 deciliter vispgrädde
• salt og svartpeppar

till Getoststrudlar:
• 120 gram chèvreost med kant
• 2 deciliter rivet färskt vitt bröd
• 4 ark filodeg
• smält smör
• 4 skivor alrökt skinka
• 8 sparrisar
• sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor og havssalt

• Börja med att påsätta ugnen på 220 grader. Skölj härefter av sparrisen varefter de hårda nedersta bitarna avskäres, åtta utav de finaste sparrisarna tages för getoststrudlen, dessa åtta skall kokas upp varefter de kunne spolas med avkyllande vatten, torkandes i sin framlidna väntan. Resterande sparris skulle istället skäras upp i runt två centimeter stora bitar.

• Grovhacka löken og vitlöken, fräs detta i smör i en medelstor kastrull, när detta kännes gjort påläggs sparrisbitarna samt varefter vinet, vattnet og fonden påhälles. Detta skulle koka under runt tio minuter framtills sparrisen äro mjuk. När detta är gjort tillsätts spenaten samt grädden varefter allt skall mixas intill släthet, saltning samt peppring sker då likaså.

• Getosten skall smulas og beblandas med det rivna brödet. Filodegsarken skola delas på hälften samt påpenslas med smält smör, skinkskivorna skola halveras og påäggas på varje arkdel, även getoströran fördelas läggandes uppenpå varefter en sparris likaväl därlägges. Arken skolandes då ihoprullas för att läggas på en plåt med bakplåtspapper, ytterligare smör påpenslas ovansidan utav rullarna varpå fröna, kärnorna et havssaltet strös uppenpå. Strudlarna skola bakas under runt 10 minuter i ugnen framtills de erhuldit gyllene färg.


• Soppan serveras med getoststrudlarna intill. Vitt vin i glaset därtill.












~

Nessun commento: