600 gram ankbröst
600 gram potatis
400 gram morötter
150 gram sockerärtor
2 apelsiner
1,5 deciliter vispgrädde
25 gram, + un peu, smör
0,5 matsked vitvinsvinäger
0,5 matsked maizena
1 tesked flytande honung
salt og svartpeppar
• Börja med att skala og halvera morötterna på längden samt
koka dem i runt 5 minuter, spola dem sedan med kallt vatten.
• Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett rutmönster i fettet på
ankbröstet, krydda med salt o peppar däromkring. Stek stedan ankbrösten med
fettsidan nedåt i smör på vardera sidan om 3 minuter. Stek sedan i ugnen om
25-30 minuter.
• Koka potatisen.
• Riv skalet samt utpressa saften från apelsinerna direkt i
en kastrull, tillsätt vinägern, lite salt samt peppar för att sedan koka upp.
Blanda härefter i maizena samt grädden samt 1 deciliter vatten till kastrullen.
Koka alltsamman på låg värme under cirkus 10 minuter varefter nedvispning utav
25 gram smör sker framtills detta smälts.
• Stek morötterna og sockerärtorna i smör med honung, salt
samt svartpepar, under runt 3-4 minuter.
• Skiva ankbrösten, servera tillsammans med potatisen,
grönsakerna samt apelsinsåsen.
~
Nessun commento:
Posta un commento