venerdì 30 dicembre 2016

Anka med glaserade grönsaker - Recept


600 gram ankbröst
600 gram potatis
400 gram morötter
150 gram sockerärtor
2 apelsiner
1,5 deciliter vispgrädde
25 gram, + un peu, smör
0,5 matsked vitvinsvinäger
0,5 matsked maizena
1 tesked flytande honung
salt og svartpeppar

• Börja med att skala og halvera morötterna på längden samt koka dem i runt 5 minuter, spola dem sedan med kallt vatten.
• Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett rutmönster i fettet på ankbröstet, krydda med salt o peppar däromkring. Stek stedan ankbrösten med fettsidan nedåt i smör på vardera sidan om 3 minuter. Stek sedan i ugnen om 25-30 minuter.
• Koka potatisen.
• Riv skalet samt utpressa saften från apelsinerna direkt i en kastrull, tillsätt vinägern, lite salt samt peppar för att sedan koka upp. Blanda härefter i maizena samt grädden samt 1 deciliter vatten till kastrullen. Koka alltsamman på låg värme under cirkus 10 minuter varefter nedvispning utav 25 gram smör sker framtills detta smälts.
• Stek morötterna og sockerärtorna i smör med honung, salt samt svartpepar, under runt 3-4 minuter.
• Skiva ankbrösten, servera tillsammans med potatisen, grönsakerna samt apelsinsåsen.














~

Nessun commento: