• börja med att skala samt
finhacka en gul lök, fräs denna, med curry, under omrörning med runt 3
deciliter långkornigt vitt ris, eller råris, i en olivoljad kastrull, tillsätt
sedan runt 5 deciliter vatten samt en skvätt grönsaksfond, samt runt tre, eller
fler, paket saffran, låt detta koka upp för att sedan koka riset på svag värme
under lock, vitt ris tager runt 20 minuter emedan råris behöver 40 minuter.
Extra vatten må behövas, salt likaså, oregano därpå.
• under tiden riset kokar
kunne 500-600 gram räkor skalas, räknat med skal här.
• häll även av musselspadet
från en burk om runt 250 gram musslor, eller rensa motsvarande
• kärna ur og strimmelhacka
en röd eller grön paprika
• fräs räkorna, musslorna
samt paprika i en olivoljad kastrull, smaksätt detta likväl med pressad vitlök
utefter behag
Blanda skaldjursfräset med
riset, eller ännu bättre, låt riset njuta bas med skaldjursessensen ovanpå -
klipp över en hel del dill.
Någon liten sallad går bra
att ha därtill.
~
Nessun commento:
Posta un commento