den här rätten är godare än
vad den låter, samt mäktigare än vad den ser ut att vara. Receptets fördelning
nedan är anpassat för antingen två tallrikar för tve personer vid ätning utav
det som huvudrätt, eller för fyra personer i en primi piatti
allt som behövs äro:
olivolja
2 morötter som tärnas
3 potatisar som tärnas
2 hackade lökar
8 deciliter vatten
3 deciliter mjölk
youghurt naturell
en kruka gräslök
citronsaft från en citron
grönsaksfond
salt samt svartpeppar
dragon
• börja med att hetta upp en
del olja i en tjockbottnad kastrull
• rör sedan ned morötterna,
potatisarna og löken, låt detta fräsa en minut tillsättandes därefter 6
matskedar vatten samt en halv matsked grönsaksfond, för att sedan lägga locket
uppenpå. Sänk då värmen låtandes grönsakerna svetta till sig under omkring 12
minuter, det går bra att skaka kastrullen då og då men lyft ej på locket under
dimningen
• tag av locket från
kastrullen, häll då i 8 deciliter vatten samt någon matsked fond, krydda med
dragon så att det täcker ytan, rör ned, krydda sedan med nymald svartpeppar
tillikt så att det täcker ytan, samt därefter salt i beskedlig mängd utefter
behag. Låt detta sedan koka upp igen för att därefter låtas stå og sjudas under
runt 15 minuter framtills grönsakerna kännes möra
• Nyttja en hålslev för att
föra över grönsakerna till en matberedare, mixa detta sedan framtills
blandningen är slät og fin, varefter den framkokta buljongen tillsättes
allteftersom, härefter likaså de trenne deciliterna mjölk
• soppan skall härefter ner i
kastrullen igen för uppvärmning, fyll då på eventuellt med lite svartpeppar
samt salt, samt nämnda citronsaft
• vid severing ilägges efter
soppan i tallrikarna stora klickar utav yoghurten samt överströsslas utav den
hackade gräslöken
~
Nessun commento:
Posta un commento