sabato 10 dicembre 2016

Morots- och citronsoppa - Recept


den här rätten är godare än vad den låter, samt mäktigare än vad den ser ut att vara. Receptets fördelning nedan är anpassat för antingen två tallrikar för tve personer vid ätning utav det som huvudrätt, eller för fyra personer i en primi piatti

allt som behövs äro:

olivolja

2 morötter som tärnas
3 potatisar som tärnas
2 hackade lökar
8 deciliter vatten
3 deciliter mjölk
youghurt naturell

en kruka gräslök
citronsaft från en citron
grönsaksfond
salt samt svartpeppar
dragon


• börja med att hetta upp en del olja i en tjockbottnad kastrull
• rör sedan ned morötterna, potatisarna og löken, låt detta fräsa en minut tillsättandes därefter 6 matskedar vatten samt en halv matsked grönsaksfond, för att sedan lägga locket uppenpå. Sänk då värmen låtandes grönsakerna svetta till sig under omkring 12 minuter, det går bra att skaka kastrullen då og då men lyft ej på locket under dimningen
• tag av locket från kastrullen, häll då i 8 deciliter vatten samt någon matsked fond, krydda med dragon så att det täcker ytan, rör ned, krydda sedan med nymald svartpeppar tillikt så att det täcker ytan, samt därefter salt i beskedlig mängd utefter behag. Låt detta sedan koka upp igen för att därefter låtas stå og sjudas under runt 15 minuter framtills grönsakerna kännes möra
• Nyttja en hålslev för att föra över grönsakerna till en matberedare, mixa detta sedan framtills blandningen är slät og fin, varefter den framkokta buljongen tillsättes allteftersom, härefter likaså de trenne deciliterna mjölk
• soppan skall härefter ner i kastrullen igen för uppvärmning, fyll då på eventuellt med lite svartpeppar samt salt, samt nämnda citronsaft


• vid severing ilägges efter soppan i tallrikarna stora klickar utav yoghurten samt överströsslas utav den hackade gräslöken












~

Nessun commento: