400
gram torsk
8
deciliter vatten
3/4
deciliter salt + extra till svampen
1
citron
300
gram skalade räkor
2
deciliter solrosskott
1
knippa skurna rädisor
2
matskedar kallpressad rapsolja
300
gram kantareller
1
knippa dill
smör,
svartpeppar
• Skölj
av fisken.
•
Blanda vatten, salt og rivet citronskal i en bunke, vispa till detta framtills
saltet har löst sig, lägg härefter i fisken låtandes denna rimma under ungefär
10 minuter för att därpå taga upp fisken.
•
Blanda räkorna, solroskotten, rädisor, rapsolja og lite citronsaft i en bunke.
•
Ångkoka fisken i ett durkslag över sjudande vatten, eller en ångkoksinsats,
över svag värme framtills innertemperaturen nått 47 grader, i 7-10 minuter
eller framtills fisken precis vitnat.
• Stek
under tiden kantarellerna i mycket smör, salta, peppra samt rör ner dillen.
• Lägg
upp fisken på tallrik med kantareller samt räksallad bredvid, serverandes med
smält smör, gärna med lite citron i.
~
Nessun commento:
Posta un commento