Det finns ingen anledning att
köpa fabriksgjord leverpastej när det är så enkelt att göra egen, samt mycket
godare. Ett mycket enkelt recept följer:
100 gram kycklingfilé
100 gram kycklinglever, eller
lammditon
100 gram Kesella eller annan
färskost
2 finhackade schalottenlökar
4-5 pressade vitlöksklyftor
2 matskedar torr sherry / madeira
/ portvin
1 matsked kycklingfond
1 matksked vatten
torkad timjan
olivolja
salt, svartpeppar
lagerblad, pepparkorn
• Skär kycklingen og levern i
jämnstora delar.
• Värm olja i en panna varefter
köttet brynes tillsammans med löken og vitlöken i några minuter så att allt äro
genomstekt samt havandes fått färg.
• Häll i sherryn / portvin /
madeiran låtandes det koka in under någon minut, häll då i fonden samt vattnet,
en hel del timjan, salt og peppar, låtandes det koka ytterligare för 2 minuter.
• Häll över allt i en matberedare
blandandes ned även färskosten, körandes till krämig konsistens.
• Lägg i en eller två behållare där pepparkorn samt lagerblad ilägges uppenpå, plasta in samt kyl ned og förvara i kyl. I frysen håller den upptill en månad, i kylen några dagar.
• Lägg i en eller två behållare där pepparkorn samt lagerblad ilägges uppenpå, plasta in samt kyl ned og förvara i kyl. I frysen håller den upptill en månad, i kylen några dagar.
~
Nessun commento:
Posta un commento