lunedì 21 novembre 2016

Vegetarisk tacosallad - Recept


godare än originalet!

Börja med att tillreda citrondressingen samt cashewdippen, sedan tomat- og majssalsan, tacofärsen för att avsluta med själva tacosalladen.


till citrondressingen:
1 citron, juicen samt det rivna skalet
3/4 deciliter olivolja
1 tesked havssalt

Blanda allt i en flaska med lock, förvaras i kylen.


till cashewdippen:
3 deciliter cashwenötter, blötlagda sedan minst 8 timmar, väl sköljda därefter
5 vitlöksklyftor, eller däromkring
½ deciliter vatten
½ deciliter pressad citron
2 teskedar näringsjäst
1 tesked havssalt
rivet skal av ½ citron

Mixa allt krämigt.


till tomat- og majssalsan:
10 körsbärstomater, halverade
1 deciliter majskorn
½ stor rödlök, finhackad
2 matskedar utav citrondressingen
en nypa havssalt

Vänd runt allt i en bunke.


till tacofärsen:
2 deciliter pekannötter
1 matsked tamari
1 tesked olivolja
1 tesked lökpulver
1 tesked malen spiskummin
1 tesked rökt paprikapulver
1 tesked cayenne

Storkrossblanda allt.


till salladen:
100 gram grönkål
2 mogna avokador
2 matskedar citronsaft

Vänd runt alla ingredienser i en bunke.


till serveringen:
½ kruka koriander
cashewdippen utefter receptet ovan
extra citrondressing


Servera i olika skålar, passar bra att även äta med fransbröd med smör eller någon mjukost.













~

1 commento:

Nalle Puff ha detto...

Alltså olivolja är inte gott. Den tar över all smak.

Utöver det så är olivolja en färskvara och den då får tag på i Sverige är så gott som alltid härsken.

Så sluta upp att göra reklam för den sunkoljan. För som bäst duger den att smörja gångjärn med.