Det
skall egentligen vara den goda marulken i detta recept men då den blivit
utfiskad får havskatten taga dess plats, det går att substituta detta med
hvilken annan vit fisk med fast kött som önskas.
• 400
gram havskatt
• smör
till
kryddmixen:
• 3-6
matskedar rosépeppar, krossade
• några
kvistar färsk timjan, hackade
• några
kvistar bladpersilja, strimlade
• 1
knippe gäslök, fint skuren
• 5
matskedar rostad lök
• 1
deciliter panko, id est asiatiskt ströbröd
• 1,5
tesked flingsalt
•
svartpeppar
till
den syrade löken og röda salladen:
• 1
deciliter vitvinsvinäger
• 2
deciliter socker
• 3
deciliter vatten
• 1
skalad og skivad rödlök
• 1 röd
paprika, ugnsrostad og skalad
• 10 cocktailtomater,
skållade ock skalade
•
olivolja
•
svartpeppar et salt
till
garneringen:
• 1 röd
chili skivad
•
dillolja
•
flingsalt
•
plockad dill
tillbehör:
•
ungstekt klyftpotatis samt rucola
• Rosta
paprikan, halverad med skärsidan uppåt, i ugnen på 225° framtills kanterna
blivit småbrynta.
• Om
ingen dillolja åtfinnes i skafferiet så börja med att göra en sådan, för en
hållbar sats, som bör förvaras kylt samt mörkt, tag en runt 5 deciliter
olivolja blandandes med runt 3-5 deciliter färsk dill, samt saften av en halv
citron, mixandes samt förslutandes.
• Börja
eljes med salladen, koka upp vinägern, sockret og vattnet läggandes i rödlöken
för att därefter låta detta svalna i lagen. Skär den rostade paprikan i bitar.
Blanda paprikan, den avrunna rödlöken samt de skålade nu även delade tomaterna
med olivolja, salt samt nymalen peppar.
• Sätt
ner ugnen till 125°. Bryn fisken i ett stekjärn med smör samt sedan ugnsbaka
den till den når 50° grader i innertemperaturen. Under tiden må kryddmixen
blandas, där den färdigstekta havskatten sedan kunne rullas.
•
Fisken må skivas samt uppläggas på serveringsfat med röd sallad, dillolja samt
lite plockad dill. Resterande kryddmix sättes som tillbehör på bordet, likaså
klyftpotatisen samt rucolasallad, som fixats under tiden.
~
Nessun commento:
Posta un commento