domenica 27 novembre 2016

Pepparstekt havskatt med röd sallad og dillolja


Det skall egentligen vara den goda marulken i detta recept men då den blivit utfiskad får havskatten taga dess plats, det går att substituta detta med hvilken annan vit fisk med fast kött som önskas.

• 400 gram havskatt
• smör

till kryddmixen:
• 3-6 matskedar rosépeppar, krossade
• några kvistar färsk timjan, hackade
• några kvistar bladpersilja, strimlade
• 1 knippe gäslök, fint skuren
• 5 matskedar rostad lök
• 1 deciliter panko, id est asiatiskt ströbröd
• 1,5 tesked flingsalt
• svartpeppar

till den syrade löken og röda salladen:
• 1 deciliter vitvinsvinäger
• 2 deciliter socker
• 3 deciliter vatten
• 1 skalad og skivad rödlök
• 1 röd paprika, ugnsrostad og skalad
• 10 cocktailtomater, skållade ock skalade
• olivolja
• svartpeppar et salt

till garneringen:
• 1 röd chili skivad
• dillolja
• flingsalt
• plockad dill

tillbehör:
• ungstekt klyftpotatis samt rucola


• Rosta paprikan, halverad med skärsidan uppåt, i ugnen på 225° framtills kanterna blivit småbrynta.

• Om ingen dillolja åtfinnes i skafferiet så börja med att göra en sådan, för en hållbar sats, som bör förvaras kylt samt mörkt, tag en runt 5 deciliter olivolja blandandes med runt 3-5 deciliter färsk dill, samt saften av en halv citron, mixandes samt förslutandes.

• Börja eljes med salladen, koka upp vinägern, sockret og vattnet läggandes i rödlöken för att därefter låta detta svalna i lagen. Skär den rostade paprikan i bitar. Blanda paprikan, den avrunna rödlöken samt de skålade nu även delade tomaterna med olivolja, salt samt nymalen peppar.

• Sätt ner ugnen till 125°. Bryn fisken i ett stekjärn med smör samt sedan ugnsbaka den till den når 50° grader i innertemperaturen. Under tiden må kryddmixen blandas, där den färdigstekta havskatten sedan kunne rullas.


• Fisken må skivas samt uppläggas på serveringsfat med röd sallad, dillolja samt lite plockad dill. Resterande kryddmix sättes som tillbehör på bordet, likaså klyftpotatisen samt rucolasallad, som fixats under tiden.












~

Nessun commento: