sabato 12 novembre 2016

Senapsmarinerad stekt sill med mandelpotatispuré - Recept

- med ciderbräserad purjolök

Behöves:

500 gram salt fast sill, urvattnad
4 matskedar skånsk senap
1 ½ matsked dijonsenap
1 deciliter vispgrädde
2 äggulor

400 gram mandelpotatis
3 matskedar olivolja
2 deciliter vispgrädde
salt, vitpeppar, socker

1 purjolök
2 gröna äpplen
3 deciliter torr äppelcider
1 matsked cidervinäger

2 deciliter grovmalet rågmjöll
1 matsked majsolja
smör

dill


• marinera sillen i en timme i en skål där de tu senaperna, ena decilitern vispgrädde samt äggulorna ilagts
• koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vätskan og mixa sedan kartofflerna, med oljan samt grädden framtills det blir en slät puré, hvilket gällande mixad potatis innebär limmighet i konsistensen. Salta, peppra, sockra
• uppskär purjolöken, klyfta äpplena samt koka dessa mjuka i äppelcidern under fem minuter, hysta cidern men häll på lite cidervinäger. Viss purjolök kunne man lämna okokad
• sillfiléerna skall paneras med rågmjölet samt därefter stekas i majsolja et smör under runt bara 1-2 minuter tills de erhållit en gyllenbrun färg
• garnera med dill.













~

Nessun commento: