- med ciderbräserad purjolök
Behöves:
500 gram salt fast sill,
urvattnad
4 matskedar skånsk senap
1 ½ matsked dijonsenap
1 deciliter vispgrädde
2 äggulor
400 gram mandelpotatis
3 matskedar olivolja
2 deciliter vispgrädde
salt, vitpeppar, socker
1 purjolök
2 gröna äpplen
3 deciliter torr äppelcider
1 matsked cidervinäger
2 deciliter grovmalet
rågmjöll
1 matsked majsolja
smör
dill
• marinera sillen i en timme
i en skål där de tu senaperna, ena decilitern vispgrädde samt äggulorna ilagts
• koka potatisen mjuk i
lättsaltat vatten, häll av vätskan og mixa sedan kartofflerna, med oljan samt
grädden framtills det blir en slät puré, hvilket gällande mixad potatis innebär
limmighet i konsistensen. Salta, peppra, sockra
• uppskär purjolöken, klyfta
äpplena samt koka dessa mjuka i äppelcidern under fem minuter, hysta cidern men
häll på lite cidervinäger. Viss purjolök kunne man lämna okokad
• sillfiléerna skall paneras
med rågmjölet samt därefter stekas i majsolja et smör under runt bara 1-2
minuter tills de erhållit en gyllenbrun färg
• garnera med dill.
~
Nessun commento:
Posta un commento