För
denna förrätt behöves:
•
200-300 gram tonfiskfilé. Preparerad genom att havandes varit frusen trenne
dygn samt sedan tinad innan tillagning.
• 100
gram vattenmelon
• 1
mango
• en
halv gurka
• 4
cocktailtomater, skållade samt skalade
• 1
rödlök som tunnskivas
• 1
grön chili
• några
rädisor som tunt skivas
• tunt
strimlat skal från 1 citron
•
plockad dill
• 2
matskedar olivolja
•
flingsalt og svartpeppar
för
lök- og sojahacken:
• 2
schalottenlökar fint hackade
• 1
deciliter japansk soja
för
tryffelmajonnäsen
• 1
äggula
• 1
matsked dijonsenap
• 2
deciliter olivolja
• 1
matsked vitvinsvinäger
• 1
matsked fint skuren färsk tryffel eller tryffelolja
• salt
samt peppar
• För
lök- ock sojahacken blandas löken og sojat låtandes dra i tvenne timmar, häll
ut överflödig vätska.
• För
tryffelmajonäsen röres ihop äggula, senap og vinäger, olivoljan hälles i i en
tunn stråle under vispning där även salt, peppar og tryffel skola i.
•
Krydda den upptinade fisken med salt og peppar för att därefter stekas allenast
hastigt om 8-10 sekunder på varje sida i en redan het panna. Om man ej alls
gillar ogenomstekt fisk så går det att steka den igenom likväl. Oavsett så kan
den sedan läggas för avsvalning för att sedan skivas innan servering.
• Skär
frukten, grönsakerna, chilin og dillen i olika passande former, blanda detta
med god olivolja samt smaksätt extra med salt og peppar.
~
Nessun commento:
Posta un commento