giovedì 17 novembre 2016

Tonfisk tuttifrutti med tryffeldip - Recept


För denna förrätt behöves:

• 200-300 gram tonfiskfilé. Preparerad genom att havandes varit frusen trenne dygn samt sedan tinad innan tillagning.
• 100 gram vattenmelon
• 1 mango
• en halv gurka
• 4 cocktailtomater, skållade samt skalade
• 1 rödlök som tunnskivas
• 1 grön chili
• några rädisor som tunt skivas
• tunt strimlat skal från 1 citron
• plockad dill
• 2 matskedar olivolja
• flingsalt og svartpeppar

för lök- og sojahacken:
• 2 schalottenlökar fint hackade
• 1 deciliter japansk soja

för tryffelmajonnäsen
• 1 äggula
• 1 matsked dijonsenap
• 2 deciliter olivolja
• 1 matsked vitvinsvinäger
• 1 matsked fint skuren färsk tryffel eller tryffelolja
• salt samt peppar


• För lök- ock sojahacken blandas löken og sojat låtandes dra i tvenne timmar, häll ut överflödig vätska.

• För tryffelmajonäsen röres ihop äggula, senap og vinäger, olivoljan hälles i i en tunn stråle under vispning där även salt, peppar og tryffel skola i.

• Krydda den upptinade fisken med salt og peppar för att därefter stekas allenast hastigt om 8-10 sekunder på varje sida i en redan het panna. Om man ej alls gillar ogenomstekt fisk så går det att steka den igenom likväl. Oavsett så kan den sedan läggas för avsvalning för att sedan skivas innan servering.

• Skär frukten, grönsakerna, chilin og dillen i olika passande former, blanda detta med god olivolja samt smaksätt extra med salt og peppar.















~

Nessun commento: