godare
än originalet!
Börja
med att tillreda citrondressingen samt cashewdippen, sedan tomat- og
majssalsan, tacofärsen för att avsluta med själva tacosalladen.
till
citrondressingen:
1
citron, juicen samt det rivna skalet
3/4
deciliter olivolja
1
tesked havssalt
Blanda
allt i en flaska med lock, förvaras i kylen.
till
cashewdippen:
3
deciliter cashwenötter, blötlagda sedan minst 8 timmar, väl sköljda därefter
5
vitlöksklyftor, eller däromkring
½
deciliter vatten
½ deciliter
pressad citron
2
teskedar näringsjäst
1
tesked havssalt
rivet
skal av ½ citron
Mixa
allt krämigt.
till
tomat- og majssalsan:
10
körsbärstomater, halverade
1
deciliter majskorn
½ stor
rödlök, finhackad
2
matskedar utav citrondressingen
en nypa
havssalt
Vänd
runt allt i en bunke.
till
tacofärsen:
2
deciliter pekannötter
1
matsked tamari
1
tesked olivolja
1
tesked lökpulver
1
tesked malen spiskummin
1
tesked rökt paprikapulver
1
tesked cayenne
Storkrossblanda
allt.
till
salladen:
100
gram grönkål
2 mogna
avokador
2
matskedar citronsaft
Vänd
runt alla ingredienser i en bunke.
till
serveringen:
½ kruka
koriander
cashewdippen
utefter receptet ovan
extra
citrondressing
Servera
i olika skålar, passar bra att även äta med fransbröd med smör eller någon
mjukost.
~
1 commento:
Alltså olivolja är inte gott. Den tar över all smak.
Utöver det så är olivolja en färskvara och den då får tag på i Sverige är så gott som alltid härsken.
Så sluta upp att göra reklam för den sunkoljan. För som bäst duger den att smörja gångjärn med.
Posta un commento