lunedì 2 gennaio 2017

Kronärtkocksrisotto med räkor - Recept

- Risotto con gamberi e carciofi

320 gram risottoris
4 kronärtskockor
räkor
1 hackad lök
1 liter vegetabilisk fond
1 glas torrt vitt vin
1 klick smör
olja, salt samt peppar

• Skala kronärtskockorna genom att ta bort de yttre hårda löven, rengör noga samt skär resterande i tunna skivor. Det går även att använda konserverade kronärtskockor.
• Smält en klick smör i en panna för att sautera löken, när detta är brunt adderas kronärtskockorna, salt samt peppar, låt detta sedan täckt stå og koka i runt 20 minuter.
• Häll lite olja i en gryta, addera riset för sautering under några få minuter, när riset äro rostat så kunne glaset med vitt vin adderas för evaporering. Härefter skola den uppvärmda fonden i, lite i taget, för att hålla värmen konstant varm, under konstant omrörning, framtills allt är slut samt bortkokat.
• När riset äro till hälften kokt, efter runt 10 minuter, så kunne kronärtkocksblandningen iblandas, samt efter ytterligare några minuter gangat så kunne även de tidigare skalade räkorna islängas.
• Efter allt kokat färdigt så kunne en stor sked olivolja ihällas, före omrörning. Efter rätten stått någon minut så kunne den serveras.















~

Nessun commento:

Posta un commento