- Risotto con gamberi e carciofi
320 gram risottoris
4 kronärtskockor
räkor
1 hackad lök
1 liter vegetabilisk fond
1 glas torrt vitt vin
1 klick smör
olja, salt samt peppar
• Skala kronärtskockorna genom att ta bort de yttre hårda
löven, rengör noga samt skär resterande i tunna skivor. Det går även att
använda konserverade kronärtskockor.
• Smält en klick smör i en panna för att sautera löken, när
detta är brunt adderas kronärtskockorna, salt samt peppar, låt detta sedan
täckt stå og koka i runt 20 minuter.
• Häll lite olja i en gryta, addera riset för sautering
under några få minuter, när riset äro rostat så kunne glaset med vitt vin
adderas för evaporering. Härefter skola den uppvärmda fonden i, lite i taget,
för att hålla värmen konstant varm, under konstant omrörning, framtills allt är
slut samt bortkokat.
• När riset äro till hälften kokt, efter runt 10 minuter,
så kunne kronärtkocksblandningen iblandas, samt efter ytterligare några minuter
gangat så kunne även de tidigare skalade räkorna islängas.
• Efter allt kokat färdigt så kunne en stor sked olivolja
ihällas, före omrörning. Efter rätten stått någon minut så kunne den serveras.
~
Nessun commento:
Posta un commento