venerdì 6 giugno 2008

Enfaldsbarometern Nationaldagen till ära – svenskens vardag

~
Jag ber om ursäkt till dem som älskar sitt Fosterland, über alles, men Mångfaldsbarometern 2007, uppställdes i de flesta tidningarna när tiden var så (f.ex. SvD), och dagen som är idag, är det väl värt att ägna den en tanke till, för:

sju av tio svenskar tycker att invandrare skall ha exakt samma rättigheter som svenskar, trettio procent tycker alltså inte det, sverigedemokraterna har en fin marknad framför sig

men okej, en majoritet är alltså positivt inställda till invandring som sådan, men sen kommer det underliggande

80 % tycker att ’invandrare har en skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor’, åttio jävla procent

man bör här notera att de har en skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor, alltså inte det självklara ’regler’, utan vanor

ja det är rätt, detta är inte rasism i ordets riktiga bemärkelse, det är inte nazism, men ack o ve, det är fascistisk kulturnationalism, etnisk socialisation, i exakt samma anda som herr Mussolini tyckte, socialism är vi bra på här, både politisk som etnisk, en för alla o alla för en, o vi alla äro lika o ska va samma, något annat kan svenskan så ej gå med på

man får ju anta att det hädanefter blir fullt med hoppande grodor runt missomarstänger, en helig svensk tradition emellan snapshävningarna o surströmningarna, samt att alla invandrare tar sin plats inom industrin, eller som städare inom den offentliga sektorn, går med i facket o gnäller ideligen som bara den om höjda löner, samtidigt som alla bör rösta rött o älska att betala så höga skatter som möjligt för pengar skall man ju ändå inte ha i Janteland, samtidigt som de måste bli världsbäst i att sjukskriva sig för diagnosticerade sjukdomar som bara finns i Svenskland, we are one of a kind, som vi säger i vår anglofierade anda (det enda andra språket som kan tänkas accepteras), samtidigt som de i skymundan gör vad de kan för att skattefiffla och lura staten på så många bidrag de bara kan roffa åt sig, det är ju att va svensk,

att ungdomarna super skallen av sig på helgen o slår ner någon på vägen hem, innan de i medelålderssvensk manéer bankar på frugan enligt förhärskande feministisk tro, och målar stugan faluröd till dansbandsmusiken som vrålar från den splitternya volvon på garageuppfarten, som grannen avundsjukt skall kunna se, lite försynt så där,

men givetvis skall man inbilla sig att det inte är svenskar eller de här då anpassade invandrarna som gör så, nej ty, det är de oanpassade invandrarna, de som inte talar svenska utan brytning, de där kriminellt suspekta som hänger i gathörnen i väntan på nästa svensk blondin att våldta, döljer sig med slöjor o inte öppnar dörren när socialen gör hembesök i deras skenseparerade hem, o kräver tolkar för att de skall kunna hävda att de inte förstått lagarna, precis som samerna fått lära sig svenska helt perfekt, ja tilläggas som sig börs om man är svensk är att det är synd om samerna för de historiska förtryck de fått utstå, men nu talar de ju svenska så allt är väl o ve

50 % tycker även att vissa kläder som de invandrande muslimska tjejerna har på sig skall förbjudas, vilket de kommunala badhusen redan anammat, de döljer för mycket, bättre då att de ligger toppless på plajan, men observera, ack ej på de nämnda badhusen, o de måste givetvis anamma den svenska vanan att vara medlem i den föredetta offentliga Svenska kyrkan, som nu är frikyrklig som den perifiera sekt det egentligen är, samtidigt som de givetvis avsäger sig all tro som predikas där, vi är faktiskt sekulariserade här

att va hycklare, medlöpare o allmänt dum i huvudet, det är fina svenska traditioner som man skall va stolt över, för att sticka ut, det är helt enkelt förbjudet, då kan de lika gärna krypa in i den grotta de kom från

nej, zigenarpatrask från Östeuropa, tjuvsinta albaner, gula snedögda kallsinta vietnameser, svartingar från Bantustan o de värsta av dem alla, de där jävla muslimska araberna, sånt vill vi inte ha här, även om de skulle råka va kristna, här är vi värdefria neutralt demokratiska svenskar som tror på de mänskliga rättigheterna, samtidigt som vi sjunger allsång på svenska och hoppar som grodorna


Du gamla, du fria, du fjällhöga norddu tysta, du glädjerika sköna

Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord
din sol, din himmel, dina ängder gröna
din sol, din himmel, dina ängder gröna

Du tronar på minnen från fornstora dar
då ärat ditt namn flög över jorden
Jag vet, att du är och blir vad du var

Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden
Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden

Fuck heller.

~







Själv har jag berörandes kring badhusen här og här, om slöjor här, fler attityder kring invandring här o här, samt lite förstrött allmänt under etikett Sverige

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 commenti:

Anonimo ha detto...

Roligt med dumt! Blir väl lätt så när öpplen blandas med uppstötningar.
Ha en bra dag och försök överleva eländet runt om dig...
:)

Patrik ha detto...

Jag är sverigedemokrat. Jag gör nu testen, med reservation för att jag bara ser tidningens återgivelse av den, och inte frågorna ordagrant.

Jag tycker att invandrare ska ha samma sociala rättigheter som svenskar. Förutsättningen måste givetvis vara att nuvarande lagstiftning gäller.

Jag har goda erfarenheter av kontakter med invandrare. Iofs väljer jag alltid vilka människor jag vill träffa och inte träffa, men svaret måste ändå bli Ja.

Jag anser att invandrare har en stor skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor. (de har alltså även skyldigheter - inte bara rättigheter)

Jag anser att många utlänningar kommer till Sverige för att utnyttja våra sociala förmåner. Vår invandringspolitik är naiv. Ryktet sprider sig i fattiga länder om det svenska paradiset och hur lätt det är att få uppehållstillstånd här jämfört med i andra europeiska länder. Självklart försöker folk ta sig hit i hopp om bättre liv och självklart måste vi som litet land ha restriktioner så att nivån inte överstiger vad vi långsiktigt klarar av att ta emot.

Muslimska kvinnor är mer förtryckta än svenska kvinnor. Slöjan är en symbol för förtryck och kvinnans underkastelse. De ansiktstäckande varianterna är helt oacceptabla i ett civiliserat samhälle.

Den etniska "mångfalden" är till mer skada än nytta för Sveriges kulturella utveckling. Hade vi haft en mindre våldsam takt på invandringen, så kunde jag svarat annorlunda, eftersom Sverige alltid haft invandring - fram till för ca 30 år sedan på våra egna villkor.

Fler frågor har tydligen ställts, men exakt ordalydelse framgår inte och de är därför svåra att svara på, men självklart ska brottsliga invandrare utan medborgarskap tvingas att lämna landet (i viss mån sker så redan idag), och vissa invandrargrupper har visat sig vara extremt svåra att inlemma i det svenska samhället.

Anonimo ha detto...

"man bör här notera att de har en skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor, alltså inte det självklara ’regler’, utan vanor"
men en självklarhet, att svenskarna, får ta/behålla "svenskheten" dit dem kommer?!

A-K ha detto...

Detta ditt alster är skönt ironiskt och underhållande samtidigt som det bakomliggande, mer allvarliga, budskapet sparkar bakut mot det enfaldiga - med perfekt precision. Tack för läsningen!

Anonimo ha detto...

"nej, zigenarpatrask från Östeuropa, tjuvsinta albaner, gula snedögda kallsinta vietnameser, svartingar från Bantustan o de värsta av dem alla, de där jävla muslimska araberna, sånt vill vi inte ha här"

För mig är det så enkelt som att många folkgrupper redan har länder där de frodas. Om de har hela länder där deras folk och kultur även finns så varför skall de också ha delar av Sverige?

Japan åt japanerna & Sverige åt svenskarna = rasism, nazism etc.

Men

Japan åt japanerna & Sverige åt japanerna = tolerans, mångkulturalism

Jag är för verklig mångfald. Inte att många av Europas folk skall tryckas undan eller blandas bort med andra folk som redan har egna områden. Då minskar ju den faktiska mångfalden. Varför inte respektera alla folks rätt att existera? Varför måste vissa folk vars existens är tryggad flytta till områden där andra folk försöker leva?

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Jag vill bara slänga in ett tack för den tid som lagts, och de diskussionsinlägg som även lagts, utifrån, eller framförandes, olika synvinklar.

Åsikter är till för att stås för.

Ontherun ha detto...

Grymt snyggt inlägg Lando!
Härligt att någon plitar ned verklighet på ett skickligt sätt.
Börjar bli äckligt trött på smygrasismen som är så accepterad.
kontroversiella åsikter skall diskuteras .. på ett sofistikerat sätt. 2008 är rekordet: 8 mordhot hittills. 3 Nationaldemokrater, 2 Sverigedemokrater och 3 bokstavstroende religiösa (2 muslimer, 1 kristen)
Kul att folk vet hur man diskuterar..

Anonimo ha detto...

Från en muslimsk tjej: Varför är det så svårt att respektera eller att enbart acceptera att vi är olika och tänker olika. Att du herr Patrik anser att slöja är förtryck är din åsik men generalisera inte är du snäll! Att säga att muslimska kvinnor är mer förtryckta än svenskar är rena nonsens, det finns svenska kvinnor som misshandlas varje dag och t.o.m. mördas och trots det kan inte jag sitta och påstå att alla svenska kvinnor är förtryckta.

Slöjan är väldigt kontroversiell och det är på grund av att det i Sverige är annorlunda men sen när har "att vara annorlunda" blivit fel och skamligt. Jag tycker slöjan är befriande, varken Patrik eller någon annan kan få mig att se det som förtyck. Och som en sann liberal vill jag påpeka att sålänge jag inte skadar någon annan så har jag rätt att gå klädd i vad som faller mig i smaken. Väljer jag att gå naken, ska jag också få göra det!

Steve Lando, löööööve you!

Sun ha detto...

Din beskrivning av Sverige och svenskarnas traditioner och typiska sätt att tänka och bete sig. Ville bara säga att ingenting av det du skrev känner jag igen mig i och det passar ej heller in på någon av de jag umgås med. Stereotyper och generaliseringar för onekligen en del problem med sig vare sig det handlar om svenskar eller muslimer.