martedì 10 giugno 2008

har

~
du orsakat någons död någon gång?


det har jag
redan vid livets start

~









Taggar: , , , , , , , ,

8 commenti:

Anonimo ha detto...

Halländsk strand, japp. Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge eller haha.

A-K ha detto...

Det här lilla, men brännande, alstret går att läsa på många olika plan och nivåer. Vi människor, konsumenter, i i-världen orsakar indirekt andras lidande och död när vi ständeligen exploaterar andra delar av världen på olika sätt. Det gäller allt från skövling och utarmning av regnskogen och dess liv till utnyttjning av barnarbetare, och också fattiga människor som inte har råd att välja bort ett visst arbete, vid riskfyllda arbeten och så vidare, och så vidare. Och vi trampar ihjäl små liv varje gång vi är ute och rör på oss etc. Men ditt alster går givetvis också att läsa på ett helt annat plan och då blir min kommentar att ett barn aldrig kan bära en sådan skuld redan från livets start. Aldrig.

Anonimo ha detto...

svar: Jag jobbar på att bekämpa mitt dåliga samvete, men i mitt liv, i mitt yrke, i min värld är det "inte tillåtet" att sätta sig själv i första rummet och vara egocentrisk.

Kommentar till ditt inlägg:
Min första tanke var nej det har jag inte , men så läste jag Markattans kommentar och måste hålla med. Indirekt är vi alla skyldiga till andras död...

Anonimo ha detto...

Instämmer också i Markattans kloka kommentar och vill gärna understryka slutet av denna.

Anonimo ha detto...

vem får leva, vem ska dö i det största loppet om mänsklighetens överlevnad...snabbast vinner...har man dessutom vassa armbågar från början är det en fördel..

filologen

Anonimo ha detto...

ord som gör ont i hjärtat. Du är en solstråle för mig iallafall =) kram Manal

Angie Roger ha detto...

att orsaka någons död,behöver inte vara detsamma som att man bär skuld, men det kan skapa sådana djupa känslor, att man i sina egna eller andras ögon tror sig vara bärare utav denna ..
dina få ord talar för sig själv ...

Anonimo ha detto...

En oerhört ångestladdad liten dikt som kryper in under huden och ger funderingar..tolkar det som en "känsla" ..en "känsla" av att ha dödat någon - ja usch så ångestladdat och starkt!

kram från Bodilan