Myndigheterna kan fortsätta att driva opinion.
Den slutsatsen drar Förvaltningskommittén i ett delbetänkande.
Kommittén har kommit fram till att de 50 myndigheter som undersökts spenderar minst 300 miljoner kronor, förmodligen mer, på opinionsbildning som riktar sig mot allmänheten.
statlig opinion
trehundra miljoner kronor
dyr propaganda
massiv mörksvensk propaganda
total elektronisk lyssning
citat ovan är från: Nilsson, D. “Myndigheter får driva opinion”, i SvD 18 december 2007 s. 21, om propagandamaskineriet går även att läsa om i dagens SvD
Denna skrivelse är med i en Summa summarumskrivelse: Landos Signalspaning om FRA, där finns även alla mina andra FRA-relaterade skrivelser omnämnda, så se vidare där om Statens avlyssningsprojekt gentemot medborgare och utsocknes. Denna blev i sig själv förhindrad för länkning av flera instanser.
‘Alliansen’
statlig propaganda
total avlyssning
DNA-register
mörkläggning av oliktänkande
7 commenti:
På vilket sätt är Sverigedemokraterna "fascistiska"?
intressant film http://en.wikipedia.org/wiki/Brazil_(film)
Dåtidens syn på våran framtid (Idag)
Orwellisk syn
Man kan inte lita på någon av partierna..
Isåfall skulle dom handlat och gjort något vid dethär laget.
angående första kommentarens fråga så är mitt väldigt kortsnabba svar: kulturnationalismen.
Instämmer fullständigt. Blev själv mycket förvånad av SvD idag. Snacka om att skjuta bredvid målet.
Intressant läsning med relaterade länkar om detta som det varit så intensiv debatt om. Det är beklagligt med den utveckling som sker - i hur hög grad ska människor egentligen behöva kontrollera varandra i och över sina statssystem?
Vass kritik, som alltid, mot alla former av försök att tysta dem som säger sin mening och följer sina ideal. Man ser också hur bloggen med sina länkar utvecklas mot ett allt större nätverk.
En sak som varit intressant med debatten kring FRA-lagen är just den betydelse som bloggvärlden ju haft i sammanhanget.
http://www.popularhistoria.se/o.o.i.s?id=43&vid=191
"Som en reaktion mot franska revolutionen myntade romantikerna kring sekelskiftet 1800 det som senare kom att kallas kulturnationalism. De menade att statsbildningar ska bygga på ett gemensamt ursprung och språk, gemensam historia och religion samt gemensamma seder. I denna mylla av uråldrig kulturell gemenskap ska statstanken gro och när den så småningom blommar ut så befinner sig varje art redan på sin alldeles egna växtplats.
Det här ser enkelt ut vid första anblicken: radikal ”modern” statsnationalism och konservativ ”gammaldags” kulturnationalism. Men det dröjde inte länge förrän de två bytte sida. Från omkring 1820 står den liberala vänstern för kulturnationalism. Unga idealister reser ut för att offra livet i kampen för Greklands frigörelse från ottomanska riket, polska frihetskämpar får stöd för sin kamp mot Ryssland och en viktig symbol för radikalt politiskt engagemang blir Italiens enande."
Kulturnationalismen=facism?????????
Posta un commento