sabato 10 maggio 2008

Sverigedemokraterna – svenskarnas nationella parti

~
Jag förstår inte riktigt varför det blev sånt stort ståhej för att en undersökning visar att Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen om det var val nu, detta ter sig fullständigt naturligt. En statistisk undersökning som presenterades i Fokus under hösten 2006 visar:

49 % av de tillfrågade instämmer i påståendet att invandrare skall anpassas till det svenska samhället

ja ungefär som samer, romer samt alla andra mer geografiskt bundna kulturregioner; hur tvingar man enskilda individer att anpassa sig till ett samhälle där gemensamma kulturbegrepp inte är legio, d.v.s. ett kultursamhälle som inte finns?

40 % tyckte att beviskraven i ärenden om flyktingkraven och uppehållstillstånd bör skärpas

jo, den vanliga svensken vet säkert vilka beviskrav som nu finns, samt hur ‘enkelt’ det är att få ett legitimt pass från stater, eller icke-stater, som Somalia o Irak därifrån ju de flesta flyktingar kommer. Sverige är redan nu en nation som skickar tillbaka människor till några av världens värsta oroshärdar, och skyller på att det i princip råder fred där.

31 % tyckte att Sverige tagit emot alltför många invandrare på för kort tid

ja jag ser då inga flyktingläger i detta avbefolkade avlånga obefolkade land med få o små urbana områden, även om vissa envisas med att kalla huvudorten Stockholm för världsmetropol...

12 % anser att utländska medborgare som inte kan försörja sig själva skall slängas ut ur riket

~

Summa sumarum är att en ganska stor del av svenskarna är nationalister och har en kollektiv syn på det nationella medborgarskapet, man har dessutom en alltigenom skev syn på verkligheten, ja man är ju svensk.

Man kan med dessa siffror i bakgrunden dessutom vara ganska glad att Sverigedemokraterna endast fick 2,9 % i föregående val. Som vanligt hetsade media upp ingenting till att bli allting, däremot föranleder dessa icke så spridda uppgifter anledning till rädsla inför nästa val.

Riksdagen visade var bordet skall stå genom att placera det enda partiet som förespråkar fri invandring på högsta post, frågan är om svenskarna är mogna för sådan rättighetsuppfyllande politik, eller om man bara vill se till sin lilla nationella lilla egosolidariska plätt o stänga sig ute från resten av världen i isolationistpatriotisklöjlig anda.

Inte är det i alla fall partierna och politikerna som är farliga, snarare svenskarna, tack o lov representeras inte folket utefter hur dumma många av svenskarna är.

~

4 commenti:

A-K ha detto...

Ja, svenskarna framhåller gärna det gamla talesättet att man ska "ta seden dit man kommer" in absurdum. Det där med mångfald skrämmer många och siffrorna du förevisar är tagiskt nog skrämmande höga.

Anonimo ha detto...

Bra skrivet.

Anonimo ha detto...

Problemet är inte flyktingarna i sig. Problemet min kärre vän är alla de som lever på grund av de och kan skapa politiska majoriteter. Problemet är även de som utnyttjar deras misär för att kollektivt minska allas löner utom för sig själva. Inom detta sammanfaller hela det politiska spektrum i Sverige även de som drömmer om en massiv utopisk utvisning. Jag föreslår en Svensk tyst protest dag "surströmmingsdagen" stanken skulle lösa invandrafrågan för gott och i all evighet.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

häda inte!

Surströmming är en norrländsk rätt, absolut inte en svensk:)

speciellt inte sydsvensk!