240 gram tinad renskav
250 gram tomater
200 gram krossade tomater
2 deciliter turkisk yoghurt
50 gram rödlök
½ gurka
½ ekbladssalladshuvud
6 vitlöksklyftor
1 tesked socker
0,5 matsked vitvinsvinäger
smör, chilipulver, paprikapulver, salt, svartpeppar
6 pitabröd
• Slå på ugnen p 200 grader.
• Blanda den turkiska yoghurten, runt 3 pressade
vitlöksklyftor, salt samt peppar i en skål.
• Koka de krossade tomaterna med socker, chilipulver,
vitvinsvinägern, salt samt runt 3 pressade vitlöksklyftor under 5 minuter i en
kastrull.
• Skölj av samt strimla salladen, skär tomater o gurka i
tunnare skivor, likaså rödlöken. Lägg upp allt detta på ett fat.
• Smält smör i en stekpanna för bryning utav renskaven under
5-7 minuter, krydda på med salt, chilipulver, paprikapulver et peppar.
• Lägg de vätskade pitabröden på ett galler i ugnen
värmandes dem under omkring 5 minuter.
~
Nessun commento:
Posta un commento