lunedì 22 febbraio 2016

Acciughe in salsa di nocciole


150 gram saltinlagda ansjovis
torrt vitt vin
bra rödvinsvinäger
olio extra vergine di oliva

60 gram färsk hasselnöt
60 gram Ventresca di tonno / tonfiskfillé
1 citron, saften samt rivet skal
en matsked vardera utav hackad persilja
mejram samt oregano
olio extra vergine di oliva

• Avsalta ansjovisen under rinnande kallt vatten för att sedan låta dem bada i vin blandat med vinäger, torka dem härefter placerandes dem sedan på ett serveringsfat där botten oljeförts.

• Baka nötterna så att de rostas lätt, 180 grader under tio minuter, torka samt avtag skalet, om så önskas, genom att rulla dem i en kökshanduk, krossa dem härefter i en mortel, eller matberedare, lägg då i tonfisken med olja som likväl bör beredas. Detta amalgam skall låtas tillsättas utav citronskalet ogh saften, den hackade persiljan, mejramen, oreganon, lite mer olivolja för att sedan blandas ordentligt. Såsen skall helst vara ganska tjock.


• Täck över ansjovisen med hazelnötssåsen ihopliggandes i minst två timmar. Servera med dekoration utav några hazelnötter.















~

Nessun commento: