150 gram saltinlagda ansjovis
torrt vitt vin
bra rödvinsvinäger
olio extra vergine di oliva
60 gram färsk hasselnöt
60 gram Ventresca di tonno /
tonfiskfillé
1 citron, saften samt rivet
skal
en matsked vardera utav
hackad persilja
mejram samt oregano
olio extra vergine di oliva
• Avsalta ansjovisen under
rinnande kallt vatten för att sedan låta dem bada i vin blandat med vinäger,
torka dem härefter placerandes dem sedan på ett serveringsfat där botten
oljeförts.
• Baka nötterna så att de
rostas lätt, 180 grader under tio minuter, torka samt avtag skalet, om så
önskas, genom att rulla dem i en kökshanduk, krossa dem härefter i en mortel,
eller matberedare, lägg då i tonfisken med olja som likväl bör beredas. Detta
amalgam skall låtas tillsättas utav citronskalet ogh saften, den hackade
persiljan, mejramen, oreganon, lite mer olivolja för att sedan blandas
ordentligt. Såsen skall helst vara ganska tjock.
• Täck över ansjovisen med
hazelnötssåsen ihopliggandes i minst två timmar. Servera med dekoration utav
några hazelnötter.
~
Nessun commento:
Posta un commento