för en tillrättning om två
portioner behöves ungefäreligen följande
8 ekologiska ägg
1 rökt makrill
1 dl crème fraiche
100-150 gr chèvre
1 knippe grön sparris
1 kruka gräslök, saxad
3 rädisor, skivade
salt
svartpeppar, nymalen
smör
tillrättas så här:
sätt på ugnen på 175 grader
börja med att ta av de
träigare delarna utav sparrisen og koka upp dem kvickt i saltat vatten i runt
1-2 minuter, spola härefter av dem med kallt vatten för att sedan låta dem
rinna av torkandes dem med hushållspapper.
vispa ihop i en skål äggen,
crème fraiche, hälften utav gräslöken, saltet samt pepparn, låt det gärna stå
en liten stund för aromatiserings skull
hetta upp smör i en stekpanna
varefter smeten hälles i stekandes varsamt framtills omeletten bara börjat
stelna smått i botten, då brytes makrillen i bitar för fördelning uppenpå,
detsamma gällandes sparrisen samt getosten
ta sedan av stekjärnet från
plattan för att istället sätta in det i ugnen på grill för att låta omeletten
få lite färg
när den ser färdig ut tages
den ut varefter resterande utav gräslöken samt rädisorna sprids ut över
~
Nessun commento:
Posta un commento