domenica 3 dicembre 2017

Omelett med rökt makrill og chèvre et sparris - Recept


 
för en tillrättning om två portioner behöves ungefäreligen följande

8 ekologiska ägg
1 rökt makrill
1 dl crème fraiche
100-150 gr chèvre
1 knippe grön sparris
1 kruka gräslök, saxad
3 rädisor, skivade
salt
svartpeppar, nymalen
smör

tillrättas så här:

sätt på ugnen på 175 grader

börja med att ta av de träigare delarna utav sparrisen og koka upp dem kvickt i saltat vatten i runt 1-2 minuter, spola härefter av dem med kallt vatten för att sedan låta dem rinna av torkandes dem med hushållspapper.

vispa ihop i en skål äggen, crème fraiche, hälften utav gräslöken, saltet samt pepparn, låt det gärna stå en liten stund för aromatiserings skull

hetta upp smör i en stekpanna varefter smeten hälles i stekandes varsamt framtills omeletten bara börjat stelna smått i botten, då brytes makrillen i bitar för fördelning uppenpå, detsamma gällandes sparrisen samt getosten

ta sedan av stekjärnet från plattan för att istället sätta in det i ugnen på grill för att låta omeletten få lite färg

när den ser färdig ut tages den ut varefter resterande utav gräslöken samt rädisorna sprids ut över












~
 

Nessun commento: