Detta är
min mors älsklingsrätt, antagligen som följd av att det var min mormorsmor som tillredde
det vid hennes barnaår.
1½-2
liter röd mjölk
1½ kaffekopp
grötris
salt
• Rör
ihop ovan i en ugnsfast form med hög kant, låtandes sedan detta stå sedan i 150
grader i ugn under omkring 3 timmar, intill en skorpa bildas uppenpå. Tag sedan
ut den låtandes den svalna lite.
• Rör
ihop 2 ägg, 1 deciliter mjölk samt 2 matskedar socker.
• Blanda
i ovan i puddigen, blanda ordentligt, det skolandes vara löst, eljest i med mer
mjölk, lägg eller rimla sedan över smör på hela, läggandes formen i ugnen på
225 grader under ungefär en 30 minuter, det skola ej brännas men vara brunt.
• Ätes
med rikeligt med lingonsylt.
Även jag
känner starkt igen smaken från unga år, godare än vad man kan tro.
~
Nessun commento:
Posta un commento