domenica 17 maggio 2020

Risgrynspudding - Recept



 
Detta är min mors älsklingsrätt, antagligen som följd av att det var min mormorsmor som tillredde det vid hennes barnaår.

1½-2 liter röd mjölk
1½ kaffekopp grötris
salt

• Rör ihop ovan i en ugnsfast form med hög kant, låtandes sedan detta stå sedan i 150 grader i ugn under omkring 3 timmar, intill en skorpa bildas uppenpå. Tag sedan ut den låtandes den svalna lite.
• Rör ihop 2 ägg, 1 deciliter mjölk samt 2 matskedar socker.
• Blanda i ovan i puddigen, blanda ordentligt, det skolandes vara löst, eljest i med mer mjölk, lägg eller rimla sedan över smör på hela, läggandes formen i ugnen på 225 grader under ungefär en 30 minuter, det skola ej brännas men vara brunt.
• Ätes med rikeligt med lingonsylt.

Även jag känner starkt igen smaken från unga år, godare än vad man kan tro.




















~

Nessun commento: