giovedì 21 maggio 2020

Cioppino - Ligurisk hummersoppa - Recept



 
6 deciliter vatten
2 humrar
2 deciliter krossade tomater
1 gul lök
1 morot
1 liten purjolök
1 chilippar
4 vitlöksklyftor
2 matskedar hummerfond
2 matskedar tomatpuré
nymalen vitpeppar, vitt bröd, färsk basilika
olivolja

• Skala humrarna läggandes köttet i en skål i kylskåpet, spara skalet.
• Hacka lök, morot samt det vita på purjolöken, dela chilippepparn samt strimla den, hacka vitlöken grovt.
• Heta upp olivolja i en stekpanna läggandes grönsaker samt skal som krossats, låt fräsa några minuter, tillsätt sedan tomatpuré rörandes om. Häll i vatten og fond låtandes koka upp samt sedan sjuka i omkring 30 minuter. Sila spadet. Tillsätt de krossade tomaterna låtandes koka i circus 5 minuter till, smaksätt sedan med peppar. Smula ned inkråmet från en vit brödskiva.
• Fördela soppan i två portionsskålar eller tallrikar, fördela hummerköttet, dekorera med basilika.
• Servera med vitlöksbröd samt mouserande vittvin.

Soppan kan även ätas kall, låt den då stå i kylskåpet några timmar innan förtäring.













~
 

Nessun commento: