6
deciliter vatten
2 humrar
2
deciliter krossade tomater
1 gul
lök
1 morot
1 liten
purjolök
1 chilippar
4 vitlöksklyftor
2
matskedar hummerfond
2
matskedar tomatpuré
nymalen
vitpeppar, vitt bröd, färsk basilika
olivolja
• Skala
humrarna läggandes köttet i en skål i kylskåpet, spara skalet.
• Hacka
lök, morot samt det vita på purjolöken, dela chilippepparn samt strimla den,
hacka vitlöken grovt.
• Heta
upp olivolja i en stekpanna läggandes grönsaker samt skal som krossats, låt
fräsa några minuter, tillsätt sedan tomatpuré rörandes om. Häll i vatten og
fond låtandes koka upp samt sedan sjuka i omkring 30 minuter. Sila spadet.
Tillsätt de krossade tomaterna låtandes koka i circus 5 minuter till, smaksätt
sedan med peppar. Smula ned inkråmet från en vit brödskiva.
•
Fördela soppan i två portionsskålar eller tallrikar, fördela hummerköttet,
dekorera med basilika.
• Servera
med vitlöksbröd samt mouserande vittvin.
Soppan
kan även ätas kall, låt den då stå i kylskåpet några timmar innan förtäring.
~
Nessun commento:
Posta un commento