martedì 19 maggio 2020

Marmellata di arance - Hemgjord siciliansk marmellad - Recept



 
1 kilo apelsiner
1 citron
700 gram strösocker
4 centiliter grappa

*Ändras sammansättningen stämmer ej koktiden.

• Borsta apelsinerna samt tvätta dem under varmt vatten, pricka skalet med en galler så att bitterämnena kunne frigöras, lägg sedan apelsinerna i blöt i rikligt med kallt vatten i dagarna tre, byt ehuruväl vattnet varje dag.
• Häll ut vattnet, skär bort botten på toppen på apelsinerna, klyv dem längs med i fyra delar, skär klyftorna tvärsöver i tunna skivor. Samla även upp eventuell saft som friläggs i processen.
• Lägg apelsinskivorna samt saften i en vid låg gryta, tillsätt sockret samt citronsaft från en citron rörandes om. Låt detta koka utan lock påå svag värme i emellan 40-60 minuter, rör bara om det behövs för att det ej skola vidbrännas.
• Gör ett geléprov genom att man lägger upp en sked marmelad på en kall tallrik, dra en sked genom marmeladen, rinner den ej ihop är konsistensen lagom men eljes får den koka än mer.
• Häll upp marmelade in glasburkar, häll grappa över så att den håller bättre.





















~
 

Nessun commento: