300 gram
pasta, exempelvis tagliatelle
200 gram
kassler
1 sats grön
ostsås
Grön
ostsås
400 gram
djupfryst hackad spenat
4
deciliter mjölk
3
deciliter riven lagrad ost
3
matskedar vetemjöl
2
matskedar smör
salt,
peppar, vitlök, riven muskotnät
• Tina
samt fräs spenaten i smör.
• Rör ut
mjölet med lite av mjölken, häll i redningen samt resten utav mjölken i
spenaten, låtandes koka upp under omrörning samt sedan koka under 3-5 minuter.
• Tag
kastrullen från värmen rörandes ned ost men låt det ej koka mer eftersom osten
då blir seg. Smaka av med salt, peppar, vitlök, samt riven muskotnöt.
• Koka
pastan, bred ut den därefter på ett ugnsäkert fat.
• Strimla
kasslern fördelandes den över pastan, häll den nu gjorda ostsåsen över
kasslern.
•
Gratinera i övre delen av ugnen i omkring 10 minuter på 225 grader Celsius.
~
Nessun commento:
Posta un commento