sabato 23 maggio 2020

Pasta med kassler og grön ostsås - Recept



 
300 gram pasta, exempelvis tagliatelle
200 gram kassler
1 sats grön ostsås

Grön ostsås
400 gram djupfryst hackad spenat
4 deciliter mjölk
3 deciliter riven lagrad ost
3 matskedar vetemjöl
2 matskedar smör
salt, peppar, vitlök, riven muskotnät

• Tina samt fräs spenaten i smör.
• Rör ut mjölet med lite av mjölken, häll i redningen samt resten utav mjölken i spenaten, låtandes koka upp under omrörning samt sedan koka under 3-5 minuter.
• Tag kastrullen från värmen rörandes ned ost men låt det ej koka mer eftersom osten då blir seg. Smaka av med salt, peppar, vitlök, samt riven muskotnöt.

• Koka pastan, bred ut den därefter på ett ugnsäkert fat.
• Strimla kasslern fördelandes den över pastan, häll den nu gjorda ostsåsen över kasslern.
• Gratinera i övre delen av ugnen i omkring 10 minuter på 225 grader Celsius.















~
 

Nessun commento: