För denna klassiska rätt behövs runt:
500 gram blandfärs
400 gram gul löl
225 gram lingon
250 gram gröna ärtor
potatis
3 teskedar svensk senap
2 matskedar ströbröd
1 matsked grönsaksfond
0,5 deciliter socker
0,5 matsked vetemjöl
smör
vitpeppar, salt, svartpeppar
• Sätt ugnen på 225 grader.
• Rör ihop lingonen med sockret i en skål till sockret löst
upp sig.
• Skölj, eventuellt skala, samt koka potatisen.
• Finhacka 50 gram gul lök, blanda detta sedan med
ströbrödet, en tesked salt, senapen samt vitpeppar med 0,5 deciliter vatten i
en bunke, tillsammans med blandfärsen. Forma runt 8 pannbiffar utav det, lägg
det i en smörad form i ugnen under runt 20-25 minuter.
• Skär resterande 350 gram lök i tunna skivor stekandes den
i smör i en kastrull på medelvärme under omkring 10 minuter rörandes om då og
då. Häll därefter på vetemjölet rörandes om, tillsättandes 2 deciliter vatten,
grönsaksfonden, salta samt svartpeppra låtandes det puttra under circus 5
minuter till.
• Koka upp en liter vatten tillsättandes ärtorna för
minimal koktid.
• Servera pannbiffarna, löksåsen, potatisen, ärtorna samt
de rårörda lingonen.
~
Nessun commento:
Posta un commento