300 gram grönkål
1 avokado, tärnad
1 apelsin, filead
1 kruka basilika
½ deciliter citrondressing
1 deciliter blåbär
1 deciliter tamarikryddade mandlar
1 deciliter tahinidressing
Börja med att göra sidogrejorna:
Citrondressing
rivet skal og juice av 1 citron
3/4 deciliter olivolja
havsalt
• Lägg alla ingredienserna i en burk med lock skakandes
till allt blandats.
~
Tamarikryddade mandlar
2 deciliter mandel
1 ½ matsked tamari
• Värm ugne till 175 grader
• Lägg mandlarna i en skål hällandes över tamari, rör om så
att alla mandlar blir täckta, fördela sedan mandlarna på bakplåtspapper på en
plåt rostandes under 10-15 minuter.
~
Tahinidressing
½ deciliter tahini
½ deciliter vatten
½ deciliter pressad citron
rivet citronskal
3 vitlöksklyftor
1 matsked tamari
½ havssalt
½ deciliter olivolja
• Mixa allt.
~
När ovan äro färdigt kunnes dessa enkla moment avsluta matberedningen:
• Riv grönkålsbladen från stammen i små bitar, om runt 5
centimeter vardera. Skölj i kallt vatten låtandes torka helt. Massera in
grönkålen med citrondressingen.
• Vänd stillsamt ned avokado, basilika og apelsin.
• Strö över blåbär og tamarikryddade mandlar.
Servera med tahinidressing.
~
Nessun commento:
Posta un commento