Det här är en
soppa såm åtfinnes i otaliga variationer utsträckandes över öltraditionellt
land, här nedan allenast ett recept.
900 milliliter
ljus ale, jag har valt Orval trappist öl för ändamålet
4 stora gula
lökar skurna i tunna skivor
100 gram smör
kyckling-,
höns-, eller köttfond
120 gram riven
gruyèreost
önskat antal
skivna franskbröd
hackad persilja
en nypa socker
• Börja med att
sätta på ugnen på 190 grader, smält hälften utav smöret i en stor tjockbottnad
gryte eller järngryta däri lökskivorna tillsammans med sockret brynes
försiktigt framtills de blivit mjuka samt guldbruna, fortsätt ständeligt
omrörningen så att de ej fastbrännes i grytan.
• Häll i fonden
i ölen hvilket ihälles i grytan för omrörning, sätt på ett lock låtandes sörjan
sjuda på svag värme i circus 30 minuter.
• Bred på det
återstående smöret tjockt på brödskivorna värmandes dem överst i ugnen
framtills de blivit guldbruna, strå då på den rivna osten grillandes sedan till
osten börjat bubbla.
• Servera
soppan i djupa tallrikar med brödskivorna antingen på soppan eller vid sidan
om, stör över persilja över brödet före serveringen.
~
Nessun commento:
Posta un commento