domenica 26 novembre 2017

Carpacciolax med krämig olivvinägrett - Recept


 
gör så att du först röre ihop en vinägrett beståendes utav ungefär 5-6 matskedar Crema di Olive Verdi, 2 matskedar rödvinsvinäger riserva, samt 3 matskedar olivolja extra vergine

utifrån en kruka rucolasallad lägger du hälften på varsin tallrik, varpå fem skivor gravad eller rökt lax lägges, per tallrik, därpå klickas vingrätten

gräslök kan med fördels även läggas på


~


detta är en primi piatti men kunne med fördel, vid önskan, förvandlas till en fullskalig måltid med tillägg utav en enkel contorni

personligen lägger jag gärna till portvinsbakad potatis med timjan, passandes ypperligt



Portvinsbakad potatis med timjan

sätt på ungen på 200 grader

för runt två portioner, tag typ tio fasta kartofflar, exempelvis bintje, og skrubba bort eventuellt smuts o skit, skiva dessa sedan i relativt tjocka skivor för att därefter lägga dem i en form där du häller runt 1 ½ deciliter portvin över, går naturligtvis att byta detta till exempelvis madeiravin eller fino sherry, salta samt släng på en del färsk timjan, rör om så att alla smaker åtkommer all potatis, hyvla därefter över runt 50 gram kallt smör

bara sedan att sätta in det i ugnen i väntan på att det tagit gyllenbrun färg samt antonan till mjuket

strö gärna över en hel del gräslök innan servering

Nessun commento: