gör så att du först röre ihop
en vinägrett beståendes utav ungefär 5-6 matskedar Crema di Olive Verdi, 2
matskedar rödvinsvinäger riserva, samt 3 matskedar olivolja extra vergine
utifrån en kruka rucolasallad
lägger du hälften på varsin tallrik, varpå fem skivor gravad eller rökt lax
lägges, per tallrik, därpå klickas vingrätten
gräslök kan med fördels även
läggas på
~
detta är en primi piatti men
kunne med fördel, vid önskan, förvandlas till en fullskalig måltid med tillägg
utav en enkel contorni
personligen lägger jag gärna
till portvinsbakad potatis med timjan, passandes ypperligt
Portvinsbakad potatis med timjan
sätt på ungen på 200 grader
för runt två portioner, tag
typ tio fasta kartofflar, exempelvis bintje, og skrubba bort eventuellt smuts o
skit, skiva dessa sedan i relativt tjocka skivor för att därefter lägga dem i
en form där du häller runt 1 ½ deciliter portvin över, går naturligtvis att
byta detta till exempelvis madeiravin eller fino sherry, salta samt släng på en
del färsk timjan, rör om så att alla smaker åtkommer all potatis, hyvla
därefter över runt 50 gram kallt smör
bara sedan att sätta in det i
ugnen i väntan på att det tagit gyllenbrun färg samt antonan till mjuket
strö gärna över en hel del
gräslök innan servering
Nessun commento:
Posta un commento