rör ihop en vinägrett på exempelvis 6 matskedar
pesto, eller tapenade eller olivcreme, 2 matskedar rödvinsvinäger riserva, vit
går likväl bra, samt 3 matskedar olivolja extra vergine
ha någonslags sallad tillhands som utlägges på
tallrikarna, samt åtta skivor rosastekt rostbiffskivor, på dessa hyvlas
parmesan samt därefter påhälles vinägretten
mängden är ju beroende på hur rätten tänkts
ätas
det är egentligen en antipastiförrätt men den
kunne med enkelhet omvandlas via tillägg till en mer bastant måltid
exempelvis genom tillägg utav någonslags
potatisanordning, förslagsvis Portvinsbakad potatis med timjan, passandes
ypperligt, den bakomliggande salladen kunne likväl förändras till Vitlöksstekt
spenat med krutonger, görandes allt komplett
Portvinsbakad potatis med timjan
sätt på ungen på 200 grader
för runt två portioner, tag
typ tio fasta kartofflar, exempelvis bintje, og skrubba bort eventuellt smuts o
skit, skiva dessa sedan i relativt tjocka skivor för att därefter lägga dem i
en form där du häller runt 1 ½ deciliter portvin över, går naturligtvis att
byta detta till exempelvis madeiravin eller fino sherry, salta samt släng på en
del färsk timjan, rör om så att alla smaker åtkommer all potatis, hyvla
därefter över runt 50 gram kallt smör
bara sedan att sätta in det i
ugnen i väntan på att det tagit gyllenbrun färg samt antonan till mjuket
strö gärna över en hel del
gräslök innan servering
Vitlöksstekt spenat med krutonger
tag 6 vitlöksklyftor som
hackas eller skures, lägg dessa tillsammans med olivolja i ett stekjärn för
fräsning i några få minuter, släng härpå ner runt 1 deciliter brödkrutonger
häri varefter även 200 gram babyspenat bör islängas för kvick uppvärmning. Krydda
nu med en hel del muskot, salt samt peppar, pressa i ytterligare två
vitlöksklyftor. Avtag direkt från järn.
~
Nessun commento:
Posta un commento