martedì 7 novembre 2017

Carpacciorostbiff - Recept


 
rör ihop en vinägrett på exempelvis 6 matskedar pesto, eller tapenade eller olivcreme, 2 matskedar rödvinsvinäger riserva, vit går likväl bra, samt 3 matskedar olivolja extra vergine

ha någonslags sallad tillhands som utlägges på tallrikarna, samt åtta skivor rosastekt rostbiffskivor, på dessa hyvlas parmesan samt därefter påhälles vinägretten

mängden är ju beroende på hur rätten tänkts ätas

det är egentligen en antipastiförrätt men den kunne med enkelhet omvandlas via tillägg till en mer bastant måltid

exempelvis genom tillägg utav någonslags potatisanordning, förslagsvis Portvinsbakad potatis med timjan, passandes ypperligt, den bakomliggande salladen kunne likväl förändras till Vitlöksstekt spenat med krutonger, görandes allt komplett




Portvinsbakad potatis med timjan

sätt på ungen på 200 grader

för runt två portioner, tag typ tio fasta kartofflar, exempelvis bintje, og skrubba bort eventuellt smuts o skit, skiva dessa sedan i relativt tjocka skivor för att därefter lägga dem i en form där du häller runt 1 ½ deciliter portvin över, går naturligtvis att byta detta till exempelvis madeiravin eller fino sherry, salta samt släng på en del färsk timjan, rör om så att alla smaker åtkommer all potatis, hyvla därefter över runt 50 gram kallt smör

bara sedan att sätta in det i ugnen i väntan på att det tagit gyllenbrun färg samt antonan till mjuket

strö gärna över en hel del gräslök innan servering



Vitlöksstekt spenat med krutonger

tag 6 vitlöksklyftor som hackas eller skures, lägg dessa tillsammans med olivolja i ett stekjärn för fräsning i några få minuter, släng härpå ner runt 1 deciliter brödkrutonger häri varefter även 200 gram babyspenat bör islängas för kvick uppvärmning. Krydda nu med en hel del muskot, salt samt peppar, pressa i ytterligare två vitlöksklyftor. Avtag direkt från järn.














~
 

Nessun commento: