lunedì 13 novembre 2017

Dubbelmacka med rödbetor, fetaost og vitlöksdipp - Recept


 
2-3 rödbetor
3 matskedar olivolja
1 matsked balsamvinäger
1 rosmarinkvist
3 vitlöksklyftor
1 kryddmått strösocker
1 kryddmåt salt
1 krydmått svartpeppar

Fetaröra:
200 gram fetaost
75 gram naturell färskost
2 salladslökar
½ deciliter cashewnötter
2 matskedar finhackad persilja
1 tesked salt
1 kryddmått svartpeppar
8 skivor lantbröd

Vitlöksdipp:
½ deciliter majonnäs
3 vitlöksklyftor
2 matskedar crème fraiche
1 matsked pressad citron
1 kryddmått salt
1 kryddmått svartpeppar

• Koka rödbetorna mjuka hvilket tager ungefäreligen 30 minuter, skala dem sedan under rinnande kallt vatten skärandes dem därefter i skivor. Blanda vinäger, olja, rosmarin, pressad vitlök, socker, salt samt peppar, häll dressingen över rödbetorna marinerandes under omkring 15 minuter.
Fetaröra: Rosta nötterna i en torr het stekpanna, hacka dem grovt. Ansa og strimla salladslöken, smula fetaosten og blande med färskost, salladslök, persilja, salt og peppar, rör sedan i nötterna.
Dipp: Blanda majonäsen med crème fraiche, skala og ipressa vitlöken, smaksätt sedan med citronsaft, salt og peppar.
• Fördela fetaoströran på 4 brödskivor, toppa med rödbetsskivor, lägg på resten utav brödskivorna og tryck till. Grilla eller stek mackorna frasiga i en smörgåsgrill eller stekpanna.
• Halvera eventuellt mackorna, servera dem sedan med vitlöksdippen samt överbliven rödbetssallad.













~
 

Nessun commento: