2-3 rödbetor
3 matskedar
olivolja
1 matsked
balsamvinäger
1 rosmarinkvist
3
vitlöksklyftor
1 kryddmått
strösocker
1 kryddmåt salt
1 krydmått
svartpeppar
Fetaröra:
200 gram
fetaost
75 gram
naturell färskost
2 salladslökar
½ deciliter
cashewnötter
2 matskedar
finhackad persilja
1 tesked salt
1 kryddmått
svartpeppar
8 skivor
lantbröd
Vitlöksdipp:
½ deciliter
majonnäs
3
vitlöksklyftor
2 matskedar
crème fraiche
1 matsked
pressad citron
1 kryddmått
salt
1 kryddmått
svartpeppar
• Koka
rödbetorna mjuka hvilket tager ungefäreligen 30 minuter, skala dem sedan under
rinnande kallt vatten skärandes dem därefter i skivor. Blanda vinäger, olja,
rosmarin, pressad vitlök, socker, salt samt peppar, häll dressingen över
rödbetorna marinerandes under omkring 15 minuter.
• Fetaröra:
Rosta nötterna i en torr het stekpanna, hacka dem grovt. Ansa og strimla
salladslöken, smula fetaosten og blande med färskost, salladslök, persilja,
salt og peppar, rör sedan i nötterna.
• Dipp:
Blanda majonäsen med crème fraiche, skala og ipressa vitlöken, smaksätt sedan
med citronsaft, salt og peppar.
• Fördela
fetaoströran på 4 brödskivor, toppa med rödbetsskivor, lägg på resten utav
brödskivorna og tryck till. Grilla eller stek mackorna frasiga i en
smörgåsgrill eller stekpanna.
• Halvera
eventuellt mackorna, servera dem sedan med vitlöksdippen samt överbliven
rödbetssallad.
~
Nessun commento:
Posta un commento