giovedì 6 aprile 2017

Rödspättarullader i dill- og citronsås - Recept


• börja med att sätta ugnen på 200 grader
• smörj en ugnsform med smör
• koka potatis

• smält runt 2 matskedar smör i en kastrull varefter nedvispning utav 1 matsked vetemjöl, 2 deciliter vatten samt 2 deciliter vispgrädde sker. Låt detta koka upp, tillsätt sedan en skvätt grönsaksfond, saften från 1 citron, lite salt samt dubbelt med vitpeppar, låt detta stå puttrandes under 3-5 minuter. Vid färdighet ilägges 90 % utav dillen från en kruka, varefter kastrullen borttages från plattan.

Denna enkla sås går ju naturligtvis att använda till även andra fiskrätter.

• tag runt 300 gram rödspättafilé hvilka kryddas med salt samt vitpeppar för att sedan rullas ihop nedläggandes med skarven nedåt i den smörade ugnsformen. Såsen hälles över fisken varefter det kunne insättas i ugnen i runt 15 minuter. Överstek ej.

• ansa og skär runt 200 gram broccoli i buketter, koka dessa i 1 liter vatten med lite salt i i runt två minuter, tillsätt sedan runt 200 gram gröna ärtor, 150 gram haricots verts, låtandes koka i en minut till. Lägg därefter dessa grönsaker i en skål, det går även bra att hälla i lite rinnande smör för utökad smak.


När potatisen samt fisken äro färdiga kunne runt 100 gram kräftstjärtar läggas i formen över fisken, likaså resterande utav persiljan, varefter födan bliver färdig för servering.












~

Nessun commento: