• börja med att sätta ugnen
på 200 grader
• smörj en ugnsform med smör
• koka potatis
• smält runt 2 matskedar smör
i en kastrull varefter nedvispning utav 1 matsked vetemjöl, 2 deciliter vatten
samt 2 deciliter vispgrädde sker. Låt detta koka upp, tillsätt sedan en skvätt
grönsaksfond, saften från 1 citron, lite salt samt dubbelt med vitpeppar, låt
detta stå puttrandes under 3-5 minuter. Vid färdighet ilägges 90 % utav dillen
från en kruka, varefter kastrullen borttages från plattan.
Denna enkla sås går ju
naturligtvis att använda till även andra fiskrätter.
• tag runt 300 gram
rödspättafilé hvilka kryddas med salt samt vitpeppar för att sedan rullas ihop
nedläggandes med skarven nedåt i den smörade ugnsformen. Såsen hälles över
fisken varefter det kunne insättas i ugnen i runt 15 minuter. Överstek ej.
• ansa og skär runt 200 gram
broccoli i buketter, koka dessa i 1 liter vatten med lite salt i i runt två
minuter, tillsätt sedan runt 200 gram gröna ärtor, 150 gram haricots verts,
låtandes koka i en minut till. Lägg därefter dessa grönsaker i en skål, det går
även bra att hälla i lite rinnande smör för utökad smak.
När potatisen samt fisken äro
färdiga kunne runt 100 gram kräftstjärtar läggas i formen över fisken, likaså
resterande utav persiljan, varefter födan bliver färdig för servering.
~
Nessun commento:
Posta un commento