200 gram saltinlagda sardeller / äkta anjovis, helst i
tomatsås
vitt tort vin, för att tvätta dem
vinäger, för att tvätta dem
olio extra vergine di oliva
För såsen:
60 gram tonfisk på burk
2 matskedar kapris i saltlake
1 röd paprika
en burk tomatsås
en matsksked socker
en tesked senap
färsk basilika
färsk timjan
färsk lagerblad
en matsked rödvinsvinäger
extra vergine di oliva
vitlök
salt, peppar
• Desalta sardellerna under kallt vatten, tvätta dem sedan
i vin blandat med vinäger.
• Torka dem på hushållspapper för att sedan placera dem på
fat som du ombesörjt med god olivolja.
• Mortla alla ingredienser till såsen, mixa till sås så att
det blir en rinnande essens.
• Övertäck sardellerna med detta låtandes det vila några
timmar innan servering.
Detta är egentligen en antipasto men med tillägg utav kokt
ris vid sidan om, samt måhända fransbröd, så funkar det väl som en
söcknadagsrätt tillikt.
Se till att det blir över då rätten är nästan godare att ha
på vitt bröd eller rostade mackor.
~
Nessun commento:
Posta un commento