Medovarus mjödbryggeri från Sankt Petersburg brygger sina
mjödprodukter med en tusenårig tradition som bas, inklusive med naturlig
jäsning givandes smått mouserande honungsvin
Vintermjöden består utav bland annat honung, vört, sirapt samt
humle, i örtväg åtfinnes likväl oregano, basilika, johannesört samt malört,
emedans kryddorna äro kanel, ingefära, kardemumma, muskot, koriander ock
kryddnejlika
kunnandes drickas i trenne stilar, antingen rumstempererad,
iskall, eller uppvärmd, det sistnämda är utefter den ryska traditionen under de
bistra vintrarna
dëgûstè:
som rumstempererad avkänns dofterna samt smakerna suveränt
i full komplexivitet i en mouserande syrligsötmig blandning, välbalanserad med
ej för mycket utav någonting, len, men inte för len. Mycket god, passandes som
en normandisk cider till allt, og mer därtill.
som uppvärmd fungerar den alla tiders, särledes när man
kommit utifrån under bitande kyla för att låta innandömet uppvärmas utav
goddoftande varm mjöd, smältandes var iskristall till gnistrande sken, vad
avser smakerna så tonas de förståss ner.
även avkyld avtonas smakerna en bit men utblixtrar en lukullisk cidermjödsstil av ytterligt god samt fräsch vigör.
~
Nessun commento:
Posta un commento