venerdì 7 aprile 2017

Medovarus - Vintermjöd





Medovarus mjödbryggeri från Sankt Petersburg brygger sina mjödprodukter med en tusenårig tradition som bas, inklusive med naturlig jäsning givandes smått mouserande honungsvin

Vintermjöden består utav bland annat honung, vört, sirapt samt humle, i örtväg åtfinnes likväl oregano, basilika, johannesört samt malört, emedans kryddorna äro kanel, ingefära, kardemumma, muskot, koriander ock kryddnejlika

kunnandes drickas i trenne stilar, antingen rumstempererad, iskall, eller uppvärmd, det sistnämda är utefter den ryska traditionen under de bistra vintrarna


dëgûstè:
som rumstempererad avkänns dofterna samt smakerna suveränt i full komplexivitet i en mouserande syrligsötmig blandning, välbalanserad med ej för mycket utav någonting, len, men inte för len. Mycket god, passandes som en normandisk cider till allt, og mer därtill.

som uppvärmd fungerar den alla tiders, särledes när man kommit utifrån under bitande kyla för att låta innandömet uppvärmas utav goddoftande varm mjöd, smältandes var iskristall till gnistrande sken, vad avser smakerna så tonas de förståss ner.

även avkyld avtonas smakerna en bit men utblixtrar en lukullisk cidermjödsstil av ytterligt god samt fräsch vigör.













~


Nessun commento: