360 gram tunt skivad purjolök
360 gram tärnad potatis
6 deciliter vatten
6 deciliter lättmjölk
5 matskedar grönsaksfond
6 teskedar solrosolja
1 matsked hönsfond
salt, svartpeppar
en knippa hackad färsk
gräslök, eller persilja
• Hetta upp oljan i en
kastrull med lock, lägg i löken og potatisen låtandes puttra i runt 1 minut
utan att det hinner bryna
• Tillsätt 6 matskedar vatten
og ngra droppar fond, läggandes på locket låtandes tingesterna bräsera i runt
10 minuter. Lyft ej på locket under denna tid.
• Resterande vatten / buljong
/ fond ihälles, salt samt svartpeppar likaså. Låte detta koka upp för att sedan
låtas sjuda utan lock i 12 minuter, mjölken ihälles därefter varefter sjudning
tillåtes under ytterligare 5 minuter.
• Mixa allt framtills det erhållit purékonsistens. Strö över gräslök, persilja, samt rosta några skivor bröd att ha därtill.
• Mixa allt framtills det erhållit purékonsistens. Strö över gräslök, persilja, samt rosta några skivor bröd att ha därtill.
~
Nessun commento:
Posta un commento