venerdì 6 maggio 2016

Potatis- samt purjosoppa


360 gram tunt skivad purjolök
360 gram tärnad potatis
6 deciliter vatten
6 deciliter lättmjölk
5 matskedar grönsaksfond
6 teskedar solrosolja
1 matsked hönsfond
salt, svartpeppar
en knippa hackad färsk gräslök, eller persilja

• Hetta upp oljan i en kastrull med lock, lägg i löken og potatisen låtandes puttra i runt 1 minut utan att det hinner bryna
• Tillsätt 6 matskedar vatten og ngra droppar fond, läggandes på locket låtandes tingesterna bräsera i runt 10 minuter. Lyft ej på locket under denna tid.
• Resterande vatten / buljong / fond ihälles, salt samt svartpeppar likaså. Låte detta koka upp för att sedan låtas sjuda utan lock i 12 minuter, mjölken ihälles därefter varefter sjudning tillåtes under ytterligare 5 minuter.
• Mixa allt framtills det erhållit purékonsistens. Strö över gräslök, persilja, samt rosta några skivor bröd att ha därtill.














~

Nessun commento: