martedì 17 maggio 2016

Champinjonrisotti à la farmor - Landologica CCCXXIX


1 lök
ca 5 klyftor vitlök
runt 10 svampar champinjon
3 dl. ris
grönsaksfond
100 gram parmesan
brysselkål / brocolli
1 kruka timjan
salt, peppar

nyttja en djup stekpanna, börja med att fräsa till den uppskurna löken, vitlöken samt färska timjan för at sedan ilägga den tillikt uppskurna champinjonen, efter att detta frästs till så ilägges riset samt salt og peppar för att därefter hälla i vatten, samt grönsaksfond, låtandes det koka upp, runt en, eller något mindre, vatten hälles i efterhand under kokprocessen framtills allt vatten är borta då det tages av plattan för iblandning utav runt 100 gram parmesan


om man vill, vilket man bör, så kunne man ilägga brocolli eller brysselkål under de sista 5 kokminuterna














~

Nessun commento:

Posta un commento