venerdì 27 maggio 2016

Gulbetad Saffranssill


1 paket 5-minuterssill, eller inläggningssill
2 brev saffran
1 deciliter gräddfil
3 matskedar majonnäs
1 ½ matsked dijonsenap
2 teskedar riven pepparrot
1 kruka gräslök, strimlad
1 knippa dill, hackad
2 kokta skalade gulbetor
1 deciliter hackad inlagd ättigsgurka
1 liten rödlök, strimlad
1 röd paprika, tärnad
salt


Gör så att mortla saffranet med lite salt, blanda sedan gräddfil, majonäss, senapen, pepparroten, saffranet, grösläken og dillen, eventuellt salta lite mer.

Skär sillen og gullbetorna i bitar, blanda dessa tillsammans med gurkan, rödlöken og paprikan tillsammans med gräddfilsblandningen, smaka här igen.

Bör stå i kylen minst över natten, kunne dekoreras sedan med lite extra dill og gräslök.













~



Nessun commento: