venerdì 11 marzo 2016

Antipasto piemontese di Ivrea


500 gram tomater, krossade till sås
150 gram gröna bönor
150 gram morötter
150 gram af lök från Ivrea, eller annan gul vårlök / smålök
150 gram selleri
150 gram af röd samt gul paprika
125 gram af tonfisk inlagd i olja
1 burk av svamp i olja
1 burk kronärtskockor
½ glas af vitvinsvinäger
½ glas av extra virgin olivolja
½ matsked socker
½ matsked salt

• Krossa tomaterna samt koka dem i en kastrull utan tillsatt vatten men med en nypa salt, 10 minuter, hållandes nere värmen men med locket på.

• Passera tomaterna i grönsakspressen, eller vispa sönder dem till sörja, sättandes såsen därefter i en stor gryta, ilägg då alla grönsaker, skurna i småbitar, tillsätt olja, salt, socker et vinäger låtandes sedan sjuda under 45 minuter, lägg härefter till kronärtskockor, svamp samt tonfisk.

• Låt koka under ytterligare fem minuter.

Detta är egentligen en antipastorätt skolandes ätas avsvalnad, men det fungerar ypperligt att äta den direkt när den är färdig samt med exempelvis jasminris till för att göra det till en huvudrätt.
















~

Nessun commento: