lunedì 25 maggio 2015

Minigifflar med tomater o sardeller


för tomatsåsen:
3 vitlöksklyftor
1-2 matskedar olivolja
2 bifftomater som urkärnas samt fintärnas
cayennepeppar samt salt

2 smördegsplattor som är lätt tinade
8 små sardeller
1 uppvispat ägg

färsk basilika


• Skala, hacka samt fräs till vitlöken i olivolja, tillsätt sedan resten utav ingredienserna för tomatsåsen kokandes ihop till en fast tomatsås, salta samt cayennepeppra efter behag.
• Kavla ut smördegsplattorna till runt dubbel storlek skärandes senare ut runt 8 bitar.
• Sätt ugnen på 220º. Lägg en sardell vardera tillsammans med tomatsås i mitten diagonalt utav smördegsbitarna, vik ihop i giffelformation, pensla utsidan med det uppvispade ägget, låt sedan dessa gräddas under 15-18 minuter i en smörad ungsplåt tills gifflarna erhållit fin färg.

Serveras ljumma med basilika on top.


Perfekt som aptitretande, när som.
















~

Nessun commento: