för tomatsåsen:
3 vitlöksklyftor
1-2 matskedar olivolja
2 bifftomater som urkärnas samt
fintärnas
cayennepeppar samt salt
2 smördegsplattor som är lätt
tinade
8 små sardeller
1 uppvispat ägg
färsk basilika
• Skala, hacka samt fräs till
vitlöken i olivolja, tillsätt sedan resten utav ingredienserna för tomatsåsen
kokandes ihop till en fast tomatsås, salta samt cayennepeppra efter behag.
• Kavla ut smördegsplattorna till
runt dubbel storlek skärandes senare ut runt 8 bitar.
• Sätt ugnen på 220º. Lägg en
sardell vardera tillsammans med tomatsås i mitten diagonalt utav
smördegsbitarna, vik ihop i giffelformation, pensla utsidan med det uppvispade
ägget, låt sedan dessa gräddas under 15-18 minuter i en smörad ungsplåt tills
gifflarna erhållit fin färg.
Serveras ljumma med basilika on
top.
Perfekt som aptitretande, när
som.
~
Nessun commento:
Posta un commento