räknat på 1 person ungefär
200 gram bläckfisk, frysta
färdiga ringar går bra, eljes hel som rensas et skivas
100 gram glasnudlar
5 vitlöksklyftor
½ gurka
½ galiamelon
8 champinjoner
1 pak soi, eller krispsallad
4 salladslökar
2 matskedar finriven ingefära
1 matsked kinesisk soja
1 grön chilifrukt
4 matskedar pressad limesaft
5 matskedar thailändsk
fisksås
2 matskedar strösocker
majsolja
• Om bläckfisken är frusen så
tina denna, torkandes noga.
• Skiva vitlöken läggandes
detta i en skål med 1 matsked majsolja, ställ detta åt sidan.
• Lägg nudlarna i kokande
vatten i närainpå lika många minuter som anges på förpackningen, skölj dem
härefter i kallt vatten låtandes dem rinna av i durkslaget. Det går även bra
att klippa sönder dem till hälften ungefär i längd.
• Skala gurkan, skär ut
melonköttet, rensa champinjonerna, skiva alltsamt tunt. Skölj samt torka
salladen, plockandes den i bitar. Blanda dessa element i en sallad.
• Skölj salladslöken
skivandes den fint, blanda detta med den rivna ingefäran i en skål med en
matsked majsolja samt en matsked kinesisk soja. Blanda runt nudlarna i denna
marinad.
• För dippsåsen finhackas
chilin som sedan blandas med limesaft, fisksås samt socker.
• Bläckfisken skolandes
stekas mycket hastigt i en het stekpanna med majsolja, eljes bliva den seg.
Tillsätt vitlöken med oljan i slutet, stek ytterst kort og tag av spisen.
Servera med pak soibitar
längst underst, sedan champinjonsalladen ovanpå, nudlar därpå samt bläckfisk på
topp, medels dippsås vid sidan om i skål, kunnandes hällas längspå.
~
Nessun commento:
Posta un commento