100 gram pancetta eller rimmat
sidfläsk
600 gram kycklinglårfilé
2 deciliter vatten
2 ägggulor
½-1 gul lök
några vitlöksklyftor
1 deciliter vitt vin
1 deciliter vetemjöl
1 citron
2 matskedar kycklingfond
extra jungfruolja
smör
persilja
salviablad efter behag
rosmarin likaså
salt et peppar
• Gör så att pancettan finhackas,
blanda med salvia et rosmarin og stöt det i en mortel tills det blir en
krämliknande konsistens, denna process kallas battuto på italienska.
Fyll sedan kycklinglåren med denna blandning, salta og peppra, vänd låren i
vetemjöl brynandes dem i fettet i en gryta tillsammans med finhackad lök samt
hela vitlöksklyftor.
• När köttet fått fin färg runtom
kunne vinet tillsättas, stekandes på medelvärme tills vinet nästan helt
reducerats, slå då på vattnet og kycklingsfonden låtandes småputtra under
omkring 10 minuter. Tag sedan upp kycklinglåren samt vitlöken, läggandes dem
vid sidan om under förslutning så att värmen bibehålles någorlunda.
• Späd nu eventuellt ut skyn med
lite vatten, den skolandes hava en simmig konsistens. Drag av den från plattan,
den får ej hålla en högre temperatur än 60 grader.
• Vispa samman äggulorna med
saften från en citron, slå denna blandning i grytan vispandes rejält med en
handmixer tills frikassésåsen blivit skummig, lägg då tillbaka kycklinglåren
ogh vitlöken i grytan störendes över persilja et rivet citronskal.
Detta serveras ypperligt
tillsammans med kokt ris beblandat med lite grönsaker.
~
Nessun commento:
Posta un commento