Jambalaya härstammar från de
Franska kvarteren i New Orleans, finnandes i en mängd olika varianter, varav
nedan varandes en:
500 gram räkor
3 deciliter långkornigt ris
2 ölkorvar
150 gram zucchini
100 gram rödlök
2 citroner
150 gram tomater
2 matskedar tomatpuré
1 grön paprika
en halv gul paprika
1 röd chili
10 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
omkring 6 lagerblad
1 matsked socker
grönsaksfond
chilikrydda, olivolja, salt,
svartpeppar
• Hacka rödlök ogh tomater, kärna
ur samt tillskär chilin, tärna zucchinin samt paprikan.
• Hetta upp olja i en gryta
fräsandes grönsakerna, pressad vitlök et tomatpuré, under runt 5 minuter.
• Skär ölkorvarna i slantar,
tillsätt denna sedan tillsammans med ris i grytan fräsandes på medelhög värme i
3 minuter.
• Tillsätt saften från
citronerna, hela tomaterna från burk, 2-3 deciliter vatten, fonden, krossade
lagerblad, chilipulver, socker, salt samt dubbelt med svartpeppar i grytan
låtandes puttra vidare på låg värme under lock framtills vattnet kokat in,
tagandes emellan 20-40 minuter.
• Tillsätt räkorna blandandes om så
att allt äro varmt.
Mange!
~
1 commento:
Hungrig..
Posta un commento