mercoledì 16 settembre 2015

Jambalaya


Jambalaya härstammar från de Franska kvarteren i New Orleans, finnandes i en mängd olika varianter, varav nedan varandes en:

500 gram räkor
3 deciliter långkornigt ris
2 ölkorvar
150 gram zucchini
100 gram rödlök
2 citroner
150 gram tomater
2 matskedar tomatpuré
1 grön paprika
en halv gul paprika
1 röd chili
10 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
omkring 6 lagerblad
1 matsked socker
grönsaksfond
chilikrydda, olivolja, salt, svartpeppar


• Hacka rödlök ogh tomater, kärna ur samt tillskär chilin, tärna zucchinin samt paprikan.
• Hetta upp olja i en gryta fräsandes grönsakerna, pressad vitlök et tomatpuré, under runt 5 minuter.
• Skär ölkorvarna i slantar, tillsätt denna sedan tillsammans med ris i grytan fräsandes på medelhög värme i 3 minuter.
• Tillsätt saften från citronerna, hela tomaterna från burk, 2-3 deciliter vatten, fonden, krossade lagerblad, chilipulver, socker, salt samt dubbelt med svartpeppar i grytan låtandes puttra vidare på låg värme under lock framtills vattnet kokat in, tagandes emellan 20-40 minuter.
• Tillsätt räkorna blandandes om så att allt äro varmt.


Mange!














~

1 commento:

Anonimo ha detto...

Hungrig..