giovedì 24 settembre 2015

Räkgratäng


• 4 deciliter ris
• Grönsaksfond
• 1 kilo räkor
• Cirka 500 gram champinjoner
• 400-500 gram vit sparris på burk
• 1 ½ deciliter vispgrädde
• 1 ½ deciliter majonäs
• 3 ägg
• Omkring 1 ½ deciliter riven ost
• Curry

Börja med att koka riset, tillsätt då grönsaksfond samt curry. Rensa räkorna under tiden, borsta ren den färska svampen skivandes den i delar, fräs den senare i smör för att få fram daijlig smak. Häll av spadet från burksparrisen skärandes den senare i bitar.

Bred ut det kokta riset på ett ugnssäkert fat, fördela räkor, svamp samt sparris ovanpå riset.

Skilj på äggens gulor og vitor, vispa vitorna till hårt skum, vispa sedan grädden, rörandes därefter först ner gulorna og majonäsen i den, sist ihälles försiktigt äggviteskummet. Bred allt detta överst på fatet, strö därefter över osten.

Sätt in fatet i ugnen på 225 grader Celsius, grädda sedan tills rätten erhållit fin färg hvilket tager runt 10-15 minuter.
















~

Nessun commento: