sabato 5 settembre 2009

Eurabia

~














~


när arabisk kultur minglat med europeisk har det nästan alltid givit ett mycket gott resultat, i viss grad beskrivs detta i min Siciliens historia og språg som är ett exempel, Córdoba är ett annat. Höga kulturcentra emedans barbarism härjade i Nord.

En enastående stor del av européernas kulturarv har erhållits med hjälp av arabisk kultur, exempelvis kan man nämna den mängd antika grekiska kunskapen, som nått oss via den arabiska världen.

Se för övrigt även min Muhammed Lando.

Den här eurabiafobin florerar även kring dem som är emot att Turkiet skulle få komma med i EU, fastän turkarna inte ens är araber. Se även främst mina Turkiet - Eurasiens kärnland og Den Heliga Ligan - Öst och Väst, insieme.


~~~Från Arkivet~~~


~

8 commenti:

Anonimo ha detto...

Den typen av arabiska kultur som mycket riktigt VAR en rik, blomstrande kultur medan andra delar av det som skulle komma att bli världen och Europa till stor del var höljda i mörker - finns inte längre.

Din jämförelse är tunn och i bästa fall endast provokativ. Mycket har hänt sedan Cordoba och jag tror knappast att förespråkarna och förgrundsfigurerna hos de gamla morerna hade inte känt igen sig i de numera ganska, just barbariskt, förfallna arabiska länderna.

Problemet där är just att de saknar en kultur, inte att vi inte kan förlika oss med den. Såvida man inte tar förlegade könsroller, förbud till fritt tal och offentlig stening som en kulturyttring.

Det finns en skillnad på islamofobi och rena faktafel. Läs historien lite mindre selektivt innan du fyrar iväg blogginlägg som det där. Synd, jag hade för mig att du var en ganska smart kille.

masturbo ha detto...

En studie utförd av Saudiarabien visade att alla Arabiska arbetare la ner 28 minuter varje dag på att arbeta.Resten av tiden var kaffedrickande, småprat om zionism och så surfade dom på internet. Araberna snackar jämt om zionism och att Allah (månguden) är svenskarnas gud.

Hottentotter är fula ha detto...

"En enastående stor del av européernas kulturarv har erhållits med hjälp av arabisk kultur, exempelvis kan man nämna den mängd antika grekiska kunskapen, som nått oss via den arabiska världen."

Och Grekland är förstås inte en del av det barbariska Europa då förstås :D

Fast visst sant är att mycket arabisk kultur, kunskap nått och gjort gott för Europa.

Men jag personligen är ganska säker på att Europa förr eller senare hade snappat upp det antika vare sig med eller utan arabernas hjälp.

Jag är inte ens säker på att den antika kunskapen var bortglömd i de gamla kloster där munkar satt och fundera över livet och dess gång.

Anonimo ha detto...

Ett mohammedanskt maktövertagande står, av allt att döma, för dörren i Europa. Genom att bättre lära känna islam och dess historia kan vi göra oss en uppfattning om vad som i värsta fall väntar oss. Slavhandel är till exempel en oskiljaktig del av det mohammedanska trossystemet, vilket få i Väst syns ha förstått. Dess mohammedanska historia återges nedan i korthet, till verkligheten.

Den muslimska slavhandeln startade 600 år före den transatlantiska och slutade först 100 år efter den. Europeiska upptäcktsresanden i Afrika kunde finna väletablerade muslimska slavhandlare som varit aktiva i hundratals år. I den transatlantiska slavhandeln uppskattades ett ”svinn” på ca 10 procent i transporten. I den transsahariska dödsmarschliknande handeln var ”svinnet” upp till 80-90 procent.

Forskare hävdar att muslimerna tog närmare 110 miljoner afrikaner som slavar, men att bara 20-25 miljoner överlevde transporten. Saudiarabien förbjöd slaveri först 1962. Mauretanien först 1980. Afrikas sista arabiska slavstation stängdes ned först 1942. Som jämförelse är det väl belagt att brittiska Royal Navy attackerade slavhandlare kring Afrikas kuster så tidigt som 1807. Under ett halvt sekel under 1800-talet befriade engelsmännen uppskattningsvis 150 000 fångar ombord på 1 600 slavskepp. (Svenskarna undertecknade ett fördrag riktat mot slavhandeln vid Wien-kongressen 1815.) Mot bakgrund av dessa fakta kommer den vitt spridda myten om den vite mannens obetalbara skuld till de forna kolonierna ordentligt på skam.

Araberna var främst ute efter kvinnor som sexleksaker. Två tredjedelar av handeln dit var kvinnor. Manliga slavar kastrerades per automatik och användes sedermera främst som soldater, kanonmat. Oönskade födda barn avlivades oftast direkt.

Den transatlantiska slavhandeln var omvänd, 66 procent var män. De sattes i produktion och fick även gifta sig. USA omsatte ca 550 000 slavar (10 procent svinn). Arabvärlden omsatte 110 miljoner!

Idag utgör svarta i USA 13 procent av befolkningen. I arabvärlden kan vi dock inte se något särskilt stort inslag av afrikansk kultur eller inblandning. Detta tyder på att slavar slogs ihjäl när de inte dög längre. Frigivna slavar i arabvärlden var dessutom kastrerade. I islamisk rättstradition betraktas slaven genomgående som en lägre stående människa, såväl andligen som fysiskt. Därigenom var slavars vittnesmål föga värt i en rättsprocess, och i de fall en fri mohammedan dödade en slav, utdömdes inget dödsstraff utan ersättning för slavens värde i valuta till ägaren.

Vita slavar kallades för mamluks, vilket betyder ägd, och var dyrare än svarta slavar. Man uppskattar att araberna under åren tog en miljon vita som slavar. Muslimerna hade alltså dubbelt så många vita slavar som USA hade svarta!

Till rubriken kuriosa hör att den svarte, amerikanske islamisten Malcolm X (eg. Little) lär ha chockats när han fick uppleva den omfattande slavhandeln i Mecka under sin hajj (av islam föreskriven pilgrimsresa till Mecka) så sent som på 1960-talet. Som god muslim talade han sedan aldrig om detta hemma i USA.

Historiska dokument berättar hur man kunde stöta på transsahariska slavtransporter om 600 slavar och att det rörde sig om enbart unga kvinnor. Ren sexhandel. Den muslimska religiösa lagen, sharia, tillåter slavhandel av otrogna, och eftersom den alltid väger högre än lagar skrivna av människor är slavhandel i praktiken fullt legalt i muslimska länder.

Anonimo ha detto...

Vit slavhandel har ju förekommit än i denna dag ... vita europeiska flickor som hamnat i något arabland, plötsliga försvinnanden ...

Och beträffande Sicilien ... maffian, arvet från öster.

Men alltför många europeer, särskilt här uppe i norr, är för godtrogna och vill inte veta.

Jörgen ha detto...

Nu ljuger du masturbo. Men det är ju tyvärr typiskt för er "realister"

Det var inte ALLA arabiska arbetare i Saudi utan statliga tjänstemän som kollade mail och gjorde annat och ansågs ha 28minuter effektiv arbetstid. Men dra alla över en kam, det är ju sånt ni gör...

Anonimo ha detto...

Absolut Jörgen det stämmer att filippiner jobbar som slavar 24 timmar om dygnet i Saudi.

Anonimo ha detto...

Saudi tvingar inte dem att arbeta som djur, kolla på Sverige med Thailänska bär plockare.