venerdì 18 settembre 2009

USA:s primatmord – fallet Pygathrix nemaeus

~
Agent Orange avklädde inte enbart trädna
även kostymapan gick naken därifrån

~





Wiki

Laos.

Andra om , , , , , , , ,

~~~Från Arkivet~~~

- Evas löv.

~

5 commenti:

A-K ha detto...

Ja, vad ställer inte människan till med överallt på vår jord? Både gentemot medmänniskor och meddjur. Vår dumhet kommer att bli vårt fall. Tragiskt.

Anonimo ha detto...

Mitt första barn var 1,5 år 1972 och jag grät öppet efter att ha öppnat tidningen och såg fotot av Kim Phuc springa naken brinnande av napalm. Bilden etsade sig fast hos många människor och bidrog naturligtvis starkt till protester världen över och regeringars massiva fördömanden av USA:s krig i Vietnam mot ett bondefolk som drabbade oskyldiga, inte minst barn. -- Jag reagerar starkt på dagens vansinnesdåd med muslimska självbombare som alltid drabbar oskyldiga civila mest och ser de oerhörda riskerna med islam som radikaliseras i västerländska demokratier. Vågar inte våra parlamentariker lägga politisk korrekthet åt sidan väldigt fort, kommer sannolikt problemen bli ohanterliga för demokratiskt reglerade krafter väldigt fort! Därför utnyttja SD, välj dem i kommande riksdagsval. Med många mandat kommer hela riksdagen till slut våga diskutera verkligheten som den är idag i Sverige och vad situationen kräver!/Il Pade

Magnus ha detto...

Bilden är naturligtvis ett oförglömligt dokument: man kan fråga sig om den hade kunnat tas i Irak eller Gaza, jag tror inte det. Det är tråkigt att artikeln i DN framställer napalmfällningen mot Kim och hennes släktingar som ett misstag ("piloten trodde att det var soldater"). Det trivialiserar hela storyn och vädjar tydligt till bilden av "smarta bnombningar". Det är klart att användningen av napalm inte var ett misstag ur Sydvietnams och USA:s synvinkel, och den vanliga versionen av vad som hände är att man fick in en direktträff på byns tempel där många civila hade tagit skydd.

En annan sak som är värd att notera är att Nick Uts bild först stoppades av AP:s kontor i New York. Inte på grund av grymheten utan för att Kim var helt naken. "Nudity in persons of all ages, especially full frontal nudity, was an absolute no-no at AP in 1972" kommenterade Ut senare. Först genom förhandlingar mellan den lokale bildchefen och en mera resonabel chef i New York släpptes bilden igenom. Resten är historia.

Anonimo ha detto...

@ Il Pade

"oerhörda risker med islam" ???? Rösta på SD för en säkrare värld?

Att rösta in islamofober i riksdagen är ungefär lika klokt som det var att rösta fram antisemiter i ett annat land på 30-talet....

Ett missnöjesparti som beskyller en religion för i princip alla problem vi har i samhället. Det är så man blir mörkrädd, och då menar jag inte rädd för mörka araber, utan för den växande ignoransen i vårat samhälle.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Tackar för den - speciellt - initierade kommentaren utav "Magnus" vilket mer än väl visar medias destruktiva samt vinklade förhållningssätt gentemot verkligheten.