mercoledì 27 maggio 2009

Vikingarna från Sverige plågar lokalbefolkning i räd

~


Piraterna blev överraskade och försökte fly i sina båtar.

HMS Malmö tog upp jakten på en av båtarna och öppnade varningseld med flera vapen för att få stopp på den: 57 mm:s kanon och tung kulspruta.

Även den prickskytt från bordningsstyrkan som fanns ombord öppnade eld med sitt precisionsvapen.

Efter 20 minuters jakt insåg piraterna att de inte skulle komma undan, slängde de flera föremål i vattnet, men gjorde inget motstånd.

Sju pirater greps med händerna över huvudet och försågs med handbojor. Ingen svensk skadades, några pirater fick lättare blessyrer var av den allvarligaste syddes ...


~

man har massivt skjutit, med kulsprutor, kanoner och precisionsvapen, på flyendes personer som icke gjort något motstånd, de gjorde uppenbarligen inget motstånd och hade sina händer över huvudet men ändå slutar interventionen med att flera av dem får olika former av blessyrer, smärre, men ack existenta

~









hela första stycket är citerat från Holmström, Mikael, “Pirater greps av svensk styrka”, Svenska Dagbladet, 27 maj 2009 s. 7, mina kursiveringar.

+ Sjörövarkung Obama visar på oslipat svärdsdöme, Pirater af PuntlandPuntade politiker punkgör PuntlandSvensk tiger goes skuta.

Taggar: , , , , , , , , , , , , ,

5 commenti:

Beelzebjörn ha detto...

I rättvisans namn... Hade de skjutit för att döda med 57mm, KSP och prickskyttegevär, hade det varit synnerligen döda pirater.

Men det vore intressant att få veta hur de identifierade målen som pirater. Hissad Jolly Roger?

Anonimo ha detto...

ja det kan man undra, hur de egentligen ådrog sig skada.

Men det är nog ett fall av dålig journalistik bara, det är den första misstanken, även om dålig etik hos marinen kommer på snar andraplats.

Sanasawa ha detto...

Marinen hade varit i sin fulla rätt att ta död på kräken. Men man valde att kasta tid och resurser på att gripa dem.

Och på den här blogger gnälls det över att piraterna fick skrubbsår..

Ni verkar inte ha fattat vilken typ av beväpning piraterna har. Ni verkar inte ens ha greppat att Eritrea befinner sig i ett permanent tillstånd av krig med sig själv...

Anonimo ha detto...

Barnsliga invändningar. Att skjuta varningsskott är bra mycket mer humant än att vänta tills de skjuter först för att sedan ha en ursäkt att sätta kulorna i dem. Varningsskott heter det ju faktiskt av en anledning.

Och det är väl ändå inte så svårt att förstå hur någon får ett blåmärke när pirater ska flyttas från en båt till en annan. Den svenska flottan ska sörja för allas säkerhet och jag tycker det verkar som de gjorde förbannat bra!

Beelzebjörn ha detto...

@Sansawa:
Du tycks å andra sidan ha fullt grepp om det mesta?

"Marinen hade varit i sin fulla rätt att ta död på kräken. Men man valde att kasta tid och resurser på att gripa dem."

Ja, det är ju förbannat dyrt med rättegångar och sådant. Du har rätt! Kölhalning hade varit mycket mer kostnadseffektivt.