sabato 9 maggio 2009

Islamofobi II – Hedersmord

~
Mannen fick ett sms från sin hustru:

’Du måste sluta älska mig. Tänk på mig som en vän istället’

Två dagar senare skar han halsen av henne med en förskärare





sen satte han sig vis köksbordet o läste Biblen

~


Läs även exempelvis mina Islamofobi samt Hedersrelaterat våld - den svenska främlingsfientligt könsdiskriminerande trångsynta synen

ovan citat o exempel: Sydsvenskan 28 juni 2007 s. C10.
Aktuellt: Sydsv, Dagen

Inskränkt tidning DN censurerar.

Andra om: , , , , , , , , , ,

2 commenti:

KristjanT ha detto...

Förvånansvärt hur de kristna lätt slipper undan. Ändå kan ingen religion knytas ihop till utövandet av så mycken terror de sista 100 åren som den kristna. En nybliven kristen president ville imponera på Stalin samtidigt som han fick utlopp för sitt hat mot japaner (Pearl Harbour). Han lät därför fälla en atombomb på Hiroshima.
Minst tiotusentals barn förblindades av det starka skenet och stektes sen sakta ihjäl. Stalin socialiserades upp i ett kristet hem.
Hitler var katoliker,
Bush 'styrdes av Guds hand' då han beordrade terror.
I Rwanda och Srebrenica var mördarna kristna, osv.

LP ha detto...

Islamofobibegreppet är lika meningslöst som kristofobibegreppet man nu också försöker lansera.

Att kunna kritisera det idékomplex som ligger bakom förkastliga uttalanden och handlingar är en självklarhet i ett fritt samhälle. I synnerhet då den som säger eller gör det man kritiserar, själva refererar till nämnda idékomplex när han hon säger/gör det man kritiserar.

Det finns grava fel och brister i de monoteistiska religionerna kristendom, judendom och islam (och andra religiösa ideologier som tex hinduism) sett ur ett humanistiskt perspektiv. Olika samhällen hanterar dessa fel på olika sätt. För tillfället kan man tex säga att Sverige hanterar kristendomens problem långt bättre än Saudiarabien hanterar islams problem. Skillnader mellan de båda religionerna finns, och kanske spelar dessa roll för hur ett samhälle kan hantera dem, kanske inte. Hur det än är med den saken har Rushdie rätt när han säger:

"Vi kommer inte ifrån att det i dessa tider har skett en militarisering av en viss religion, och det är mer militariseringen än religionen i sig som är bekymrande."