martedì 19 maggio 2009

Livets evolution

~
många missuppfattar och tror att livet utvecklas i en evolutionistisk agenda, från låg till hög, från lägre till högre

men så är det inte, livet på jorden är sedan dess start ett allomfattande spretande kontinuum, inte mer än det

~


Se även mina Vårt afrikanska hem, Natura non facit saltum, Cyanobacteria, Reptilisk symbios, eller Tiden III - Den rullande framtiden, Tiden II - Framstegstanken.

Politiken, DN, DN, Afton, Afton, SvD, Sydsv, Dagen

Andra om: , , , ,

4 commenti:

Snilleblixten ha detto...

Men frågan är:

Hur uppstod livet till att börja med?

Vem skänkte oss vårt liv?

Anonimo ha detto...

En värdeneutral ekologisk syn.

till den där ovan 'vem skänkte oss vårt liv'

finns det ett 'oss' före det finns ett liv?

Bengt i huvudstaden ha detto...

Både kreationism och evolutionsläran är tankemodeller, den första för livets uppkomst och den andra för livets förmenta utveckling. Utifrån vetenskapens gängse krav på falsifierbarhet och upprepbarhet i observationer är de helt likvärdiga med evolutionsteorin. Ingen forskare har observerat den påstådda utvecklingen, lika lite som någon "vanlig" människa har observerat en skapande process av Gud.

Just därför är det så märkligt att stora delar av forskarvärlden hela tiden på det här sättet gör våld på vetenskapsbegreppet. De försöker ständigt framstå som att de vet HUR den påstådda "utvecklingen" har skett, utan att ha ett minsta påtagligt och obestridligt bevis för ATT den ens har ägt rum. Det är den stora knäckfrågan.

Och varför står sig evolutionshypotesen ändå så stark i samhället, inte minst i skolor och i större delen av forskarvärlden? Jo, många "konverterade" forskare uppger att det inte är att fakta och fossilfynd i sig som är förklaringen. De går nämligen oftast mycket bättre ihop med Bibelns skapelseskildring.

Förklaringen ligger på ett helt annat plan: Föraktet mot Gud. Om inte evolutionshypotesen anses vara ett "bevisat faktum" så måste helt enkelt Gud ha skapat livet och världen. Något annat alternativ finns egentligen inte. Därför möter kritikerna av den här hypotesen på ett så ofta irrationellt hat från evolutionsanhängarna. De vill ju inte veta av någon skapande Gud. Så har ju människan agerat ända sedan Syndafallet i Paradiset.

För övrigt är ”kreationister” en ganska paradoxal beteckning på den stora delen av mänskligheten som tror på Gud som Skaparen av allt liv. Gud är ju för oss den stora Kreationisten, Skaparen. Däremot är evolutionisterna ofta väldigt kreativa i deras försök att bortförklara Gud.

Anonimo ha detto...

Härligt. Konspirationsteorier. Snälla nån. Gå till biblioteket och läs några böcker så förstår du bättre.
Evolutionsteorin står stark i dag därför att den stämmer. Allt passar in. Det är inte så att bibelns trolleri överensstämmer bättre.